AYVALIK İTFAİYESİ OKULLARDA YANGIN EĞİTİMİ VERİYOR

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, ilçedeki ilk ve orta öğretim okullarında itfaiye mesleğinin tanıtımını yaparken ve yangın halinde nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Yangınla ilgili farkındalık yaratmak için eğitimleri düzenlediklerini ifade eden Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, “Yangın ihmal ve eğitimsizlikten çıkar” dedi.

27 Kasım tarihinde başlayan eğitimler; Abdülvahit Sağlam, Kıvanç Sarlıcalı, Mehmet Akif Ersoy, Nuri Zarplı, Sakarya, İmam Hatip, Gazi, İstiklal, Mecit Ataklı, Necmi Komili İlk ve ortaokulu, Altınova Merkez, Altınova 14 Eylül, Altınova Cihan Yorgun, Altınova Atatürk, Akçapınar İlk Okullarında 22 Aralık tarihine kadar devam edecek.

“YANGIN İHMAL VE EĞİTİMSİZLİKTEN ÇIKAR”

Ahmet Yalvaç yönetimindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği personeli, okul salonlarında her sınıf için bir ders saati olarak programlanan eğitim kapsamında, itfaiye mesleğinin tanıtımını yaparken yangın halinde nelerin yapılması gerektiğini anlattı.  Yangına nasıl müdahale edileceği konusunda öğrencilere detaylı bilgi veren İtfaiye ekipleri, yangının ihmal ve eğitimsizlikten çıktığını vurguladı. Evde çıkabilecek bir yangının 4 dakikada evin tamamına yayılabileceği, evin yangın ihtimali en çok olan bölümünün mutfak olduğu ve evde mutlaka yangın söndürme tüpü bulunması gerektiğine dikkat çekildi. Öğrencilerden evde veya çevrede yangın çıkması durumunda hemen 112 ihbar hattına bildirmelerini istedi.