AYVALIK’TA 24 BEKÇİ GÖREVE BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 24 çarşı ve mahalle bekçisi göreve başladı. Mahallelerde güvenliğin sağlanması, oluşabilecek suçların önlenmesi ve asayiş olaylarına anında müdahale edilebilmesi için İç İşleri Bakanlığı tarafından Ayvalık’a 24 çarşı ve mahalle bekçisi görevlendirildi. Ankara’da 40 gün süren eğitimin ardından Ayvalık’a gelen bekçiler, emniyet personeli ile birlikte ilçede teorik eğitime Perşembe günü başladı. Bekçiler için  1 Mart Cuma günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak ve İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Asayiş Komiser Savaş Sağtaş’ın katılımıyla tören düzenlendi. “NEZAKET VE ZARAFETİ ESAS ALMAK KOŞULUYLA ÇALIŞALIM”

Bekçilerin ilk etapta üçerli gruplar halinde görev yapacaklarını belirterek mesleğin simgesi düdükleri bekçilere veren Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ‘herkesi suçlu gözüyle görüp, onlara suçlu muamelesi yapmaktansa, herkesin nizami, hukuka uygun birer vatandaş olduğunu düşünerek, nezaketi ve zarafeti esas almak koşuluyla’ çalışmaların yürütülmesini istedi.

ÜÇERLİ GRUPLAR HALİNDE ÇALIŞACAKLAR

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan “Bizim bekçilerimiz aslında teşkilatımızda olan ama son dönemlerde işlerliğini kaybetmiş olan emniyet ve asayiş hizmeti veren arkadaşlarımızdı. Bakanlığımızın son dönemdeki yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif bir halde vazifeye sokuyoruz. Bir takım analizler çerçevesinde ihtiyaç hissettiğimiz yerler başta olmak üzere, 8 grup halinde, 24 bekçi arkadaşımız 3’er kişilik gruplar halinde bugünden çalışmaya başlayacak. Kesinlikle verimli olacağı inancındayız” dedi.  

Haftada 6 gece,akşam 18:00 sabah 6:00 arası mesai yapacak bekçiler görev saatleri içinde kendilerine ayrılmış bölge içinde ara vermeksizin dolaşacaklar. Vazife ile ilgili bir zorunluluk olmadıkça bölgeden ayrılmak yasak olacak. Bekçiler bölgeleri içinde dolaşın şüpheli şahısları takip ederek, hüviyetlerini araştırabilecek. Şüpheli ve diğer şahısların suç teşkil eden bir fiilini gördüklerinde yakalayarak karakola teslim edecekler.