“ÜLKEMİZİ BÜYÜKLER YÖNETİR AMA AYAKTA TUTAN KÜÇÜK ESNAFTIR”

Nilgün  KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, parti teşkilatıyla birlikte Sebze ve Meyveciler Odasını ziyaret etti.

Başkan Gençer’e, Pazartesi günü yaptığı ziyarette CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ilçe yönetimi eşlik etti. Başkan Gençer ve CHP ilçe teşkilatı, Oda başkanı Elmas Özmen ve oda yönetimi tarafından karşılandı.

“GÖREV TANIMLARININ ÖĞRENİLMESİ VE ORTAK HAREKET İLE SORUNLAR EN AZA İNDİRİLİR”

Yetki karmaşası nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ama Büyükşehirle birlikte görev tanımlarının daha iyi öğrenilmesi ve ortak hareket edilmesiyle 2’nci dönemde sorunların daha aza indirileceğini söyleyen Başkan Gençer, “Görev sürem içerisinde hiç kimseyi ayırt etmedim. Ayvalık’ta yaşayan herkese eşit davranmaya çalıştım. Bir dönem daha belediye başkanlığına adayım.  Belediye başkanı seçildiğim andan itibaren ayırt etmeyen zihniyetimle yine sivil toplum ve odalarımızla birlikte elbirliği ile bu memleketi yönetmeye talibim. Bu iş çok külfetli ama şehrin emini olarak verilen gururu çocuklarıma bırakacağım gurur olarak düşünüyorum. Bu dönemde eksiklerimizi daha iyi tamamlarım. Pazarlarımızda eksiklerimiz var. Altınova’ya yeni bir Pazar yeri yapacağız. Sarımsaklıda Pazarda kapalı alanı büyüteceğim. Armutçuk’ta kapattığımız yer ile ilgili çalışmalar yapıp daha iyi hale getireceğiz. Perşembe Pazarındaki toptancı halini daha güzel bir yere alırsak burada size de vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet verebiliriz. Oda başkanlığından geldiğim için odaların önemini biliyorum. Odalar, meslek gruplarının temsil edildiği ve haklarının arandığı yerlerdir. Bu nedenle odaların isteklerine önem vermeye çalıştım. Ülkemizin gerçeği şudur; ülkemizi büyükler yönetir ama ayakta tutan küçük esnaftır. Esnaf eğer sıkıntı yaşarsa hem istihdamda hem de gelir dağılımında ciddi sıkıntılar olur.” Dedi.

“AYVALIK’TA SADECE DENİZ KIYISI OLMADIĞINI, ŞEHRİN İÇİNDE BÜYÜK BİR HAZİNE OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Bu projelerin ortak kararlar olduğunu ifade eden Başkan Gençer, “Artık şehri bir cazibe merkezi haline getirip, Ayvalık’ın sadece deniz kıyısı olmadığını, şehrin içinde büyük bir hazine olduğunu göstermek gerekli. Bu ortak fikrimiz. Dr. Fazıl Doğan Meydanı, Talatpaşa Caddesi ve diğer caddeleri tabela kirliliğinden kurtararak, yürümenin daha rahat hale getirilmesiyle turizmi şehrin içine kadar götürmek istiyoruz. Bu yavaş yavaş başladı ama daha hızlandırmamız lazım” dedi.

Ekonomik sıkıntının devam ettiğini belirten başkan Gençer, “Sebze meyve çok pahalandı. Bunun günlük cironuza etki ettiğini düşünüyorum. İnşallah bahar aylarında yola girer. Halkın temel ihtiyaçlarını satıyorsunuz. Halka hizmet ediyor, onlara iyi ürünler vermeye çalışıyorsunuz ama fiyatların anormal hale geldiğini görüyoruz. Pazara elimden geldiği kadar çıkıyorum ve her seferine şaşırıyorum rakamları görünce. İnşallah düzelir” dedi.

“AYAĞI YERE BASAN PROJELER HAZIRLADIM”   

Odanın çalışmalarına verdiği desteğe teşekkür eden Başkan Gençer, “Ayağı yere basan projeler hazırladım. Bir kısmı başladı. Küçük hal ve büyük hali yenileyeceğiz. Altınova’da Uzun gölün etrafına bir rekreasyon alanı yapacağız. Sokak sağlıklaştırmaları yapacağız. Kırlangıç projemiz Ayvalık’a bir heyecan getirecek. Eski Türün depomuz Aya Triada’yı restore edeceğiz. Ayazma gibi Ayvalık’a kazandıracağız. Orası da bir kültür merkezi olacak. Küçükköy’deki 4 değirmeni sırayla restore edip turizme açacağız. Altınova’da güzel bir meydan planlıyoruz. Sarımsaklıda eski Maliye Kampının tahsisini alıyoruz. Oraya Halk plajı yapacağız. Sarımsaklı’da MİT’ten başlayıp Büyük Berk Otel sonuna kadar bisiklet yolu yaptırıyoruz. Küçükköy’e bağlamak istiyoruz. Güneş enerjisinden elektrik üretmek için Akçapınar köyünde bir arazi için anlaşmaları yaptık. Sarımsaklıda fırının olduğu yerde kavşak düzenlemesi çizdik. Sebze ve Meyve toptancılarını daha güzel daha sağlıklı bir yere taşıyacağız. Balıkçı Barınağı projemiz var. 3 adet kreş planlıyorum. Tostçular çarşısını yeniliyorum. Cumhuriyet Meydanı’nı ana yolla birlikte bize teslim ettiler. 1 Ekim’e kadar Büyükşehrindi. Seçime kadar asfaltını yenilemek istiyorum. Yağışlarda yaşadığımız sorunun nedenini belirledik. Menfezlerin ağzını kapatmışlar. Bunları çözüp meydanı güzel bir hale getireceğiz” dedi.

Oda merkezinin Armutçuk Pazar yerinde yapılacak bir noktaya taşınmasını talep eden Pazar esnaflarına Başkan Gençer, “Orası Vakıfların arazisidir. Vakıflarla ortak konuşmam lazım. Çözmeye çalışacağım. Yeni imar planında hastanenin biraz alt taraflarına pazar yeri ayıracağım. Gelecek için. Çünkü Pazar yeri kalkacak diye konuşuluyor. Perşembe Pazarı 1927 yılında kurulmuş. O tarihten bu yana Ayvalık halkına hizmet ediyor, bizim de kaldırma düşüncemiz olmaz ama ne olur ne olmaz.

“AYVALIK’I YÖNETECEK KİŞİ AYVALIK’TA YAŞAMALI. BAŞKANIMA TAM DESTEK”

 Hayırlı uğurlu olmasını dileyen Oda Başkanı Elmas Özmen, “5 yıl başkanımla görev yaptık. Konuşarak, sohbet ederek pazarlarımızda ki birçok sorunumuzu çözdük. Ben burada açık ve net söylüyorum ki Ayvalık’ı yönetecek kişi Ayvalık’ta yaşamalı. Benim görüşüm bu, duruşum net. Başkanıma tam destek. Benim oyumu atama ile kimse dikte ettiremez. Biz bunu yönetimde de konuştuk. Birçok arkadaşımız aynı düşüncede. İlk dönem çıraklık dönemiydi. Şimdi kalfalık dönemi. Desteğimiz size. İnşallah daha güzel olacak” dedi.