TABİAT PARKINA GÜNÜ BİRLİK TESİS İHALESİ TBMM GÜNDEMİNDE

Nilgün KAYA

TBMM Divan Kâtip Üyesi ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Ayvalık Pınarboğazı ve Dalyan kıyılarının günübirlik tesis olarak işletilmek üzere ihaleye çıkartılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Ok, ‘Kamu yararı değil, yandaşın rantı” dedi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın sınırları içerisinde kalan ve halk plajı olarak kullanılan Pınarboğazı ve Dalyan kıyıları, günübirlik tesis olarak işletilmek üzere ihâleye çıkartılmasına İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK’tan tepki geldi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda bulunan Pınarboğazı ve Dalyan koylarının ihaleye açılacağı haberleri başta Ayvalıklılar olmak üzere Balıkesirlilerin büyük tepkisine neden olmuştu. Ayvalık’ta vatandaşların tabiat parkının ihaleye çıkartılmasını protesto etmesinin ardından bir tepki de İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK’tan geldi. Durum hakkında Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi veren OK, ihaleye çıkarılan yerlerin tabiat parkı olduğunu ve tabiat parkları ilan edilen yerlere kamu yararı olmadan bir işlem yapılamayacağını söyledi. Sözlerine devam eden Ok ‘’Ayvalık Tabiat Parkı’nın ve halk plajı olarak kullanılan alanların günübirlik tesis amacıyla ihaleye çıkartılması kabul edilebilir bir durum değildir. Ayvalık Adaları dünyanın en güzel yerlerinden biridir ve buraları ranta kurban edemezsiniz. Yapılan işlemler tamamen usulsüzdür. Anayasanın 43’üncü maddesi uyarınca devletin hüküm ve tasarrufu altında olması gereken kıyılarda öncelikle kamu yararının gözetilmesi hükmü amirdir’’ dedi.

KAMU YARARI NEREDE?

Sözlerine devam eden OK’’ Bahse konu geçen bölgede kesinlikle kamu yararı yoktur. Burada, bu alanları ihaleye çıkartan ve buraları almak için ellerini ovuşturan yandaşların yararı vardır.  Halkın ücretsiz kullanımında olan bu alanlar, tellerle çevrilerek halka zulüm etmek istiyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığını yapmış olduğu bu yanlıştan biran evvel geri dönmesini talep ediyorum. Yoksa Balıkesir ve Ayvalık halkı bunun hesabını Ak Parti hükümetinden sorar’’ dedi.

OK; BU DURUMA İZİN VERMEYECEĞİZ

Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den randevu talep ettiğini söyleyen İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, bölgenin özel konumu adına bilgi vereceğini ve ihalenin yapılmaması adına elinden geleni yapacaklarını ifade etti.