KIRSAL MAHALLELERDE YENİ SOSYAL ALANLAR

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Program dahilinde kırsal mahallelere yeni sosyal alanlar, yol, belediye hizmet alanlarında bakım onarım çalışmaları yapılıyor. 14 Aralık Cuma Günü köylere giden Başkan Gençer, Tıfıllar, Çamoba ve Akçapınar Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Tıfıllar Mahalle Muhtarı Mehmet Karaman, Çamoba Mahalle Muhtarı Mehmet Aygören, Akçapınar Mahalle Muhtarı Yasin Ataş tarafından karşılanan Başkan Gençer’e Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürü Umut Akçay ve ekibi de eşlik etti.
Tıfıllar’daki incelemelerde Başkan Gençer, Ayvalık Belediyesinin sorumlu olduğu muhtarlık binası, misafirhane gibi tesislerde bakım onarım çalışmalarının yanında en büyük ihtiyacı köyün ihtiyacı yemekhane ve düğün salonu başta olmak üzere çok amaçlı kullanıma açık sosyal alanın da yapımına başlayacaklarını söyledi. Elektrik ve su tesisatlarının da kullanışlı olarak döşenmesini isteyen Gençer, yapılan hizmetin kalıcı olacağını ifade etti. Çamoba’daki incelemelerde, yapımına geçtiğimiz hafta başlanan çok amaçlı sosyal alanla eş zamanlı olarak belediye hizmet alanlarının bakım onarımın yapılmasını isteyen Gençer,
yemekhane, düğün salonu ve toplu eğlencelerde kullanılmak istenen yerde ilk hayır yemeğini Ayvalık Belediyesi olarak vermek istediklerini söyledi. 330 metre kare kapalı alan içerisindeki ortak alanı inşaatı bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Akçapınar’da çok amaçlı kullanılması planlanan sosyal alanın yapımına geçtiğimiz hafta başlanmıştı. 270 metre karelik alanda duvar yapımı çalışmaları da pazartesi gününden itibaren başlayacak. Geçtiğimiz dört yıl içerisinde her köye mescit tuvalet ve düzenli olarak yol yapım hizmeti sunduklarını belirten Başkan Gençer, ” Geçtiğimiz yıl Beşiktepe, Çakmak, Yeniköy’de çok amaçlı sosyal alanlarımızı köy halkımızın hizmetine sunmuştuk. Yol yapım çalışmalarımızda üç köyde birden devam ediyor. Şimdi Tıfıllar, Akçapınar ve Çamoba köylerimize yeni sosyal alanlar yapıyoruz. Köylerimizin hemen hemen hepsine yepyeni hizmetler sunduk. Bütünşehir yasasından önce her hizmetini kendi yapan kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın 4 yıldır ihtiyaçlarını imkanlarımız doğrultusunda bir bir yerine getiriyoruz. Köylerimizin çok hizmete ihtiyacı var. Yaz- kış , hafta içi-hafta sonu demeden yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bir ay sonunda hazır olacak sosyal alanlarımızda Ayvalık Belediyesi olarak ilk hayırı biz yapmak istiyoruz. ‘’dedi.