BELEDİYE BANDOCULARINA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Nilgün KAYA

Türkiye’ye örnek olacak bir dönüşüm projesi olan Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi temel atma töreninde, Ayvalık’ı bayram törenlerinden özel etkinliklere başarıyla temsil eden Ayvalık Belediye Bandosuna teşekkür belgesi verildi.

Teşekkür belgeleri, Şef Ergün Tekincan başta olmak üzere tüm bandoculara Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından verildi.

Ayvalık Belediyesi Şehir Bandosu ile 82 yıllık geleneği sürdürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık Belediye Bandosu, Ayvalık’a değer katan, özellik katan unsurlardan bir tanesidir. Vatandaşlarımız milli bayramlarımıza ve diğer özel etkinliklere eşlik eden bandomuzdan milli marşlarımızı ve İstiklal Marşı’mızı dinliyor ve herkes gururlanıyor. Bu anlamlı mesaiyi o günden bugüne getiren, sürdüren bütün arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Merhum belediye bandosu çalışanlarını da rahmetle anıyorum” dedi.

AYVALIK BELEDİYESİ ŞEHİR BANDOSU

Ayvalık’ta ilk bando 1932 yılında Ayvalık İdman Yurdu Spor Kulübü bünyesinde kuruldu. Bando 1936’da, dönemin Belediye Başkanı Hasan Basri Akın’ın girişimiyle ‘Ayvalık Belediye bandosu’ adını aldı ve o tarihten bugüne Belediye’nin çatısı altında görev yapıyor. Bandonun şefliğini çok uzun yıllardan bu yana, aynı zamanda trompet ve bateri de çalan Ergün Tekincan üstlenmiş durumda. Tekincan bandoya 1951 yılında katıldı ve 60 yıldır şefliğini yapıyor. Ayvalık Belediye bandosu milli bayramlarda, açılışlarda, özel günlerde ve diğer etkinliklerde konserler veriyor. Marşların yanı sıra çok sayıda ‘popüler’ parçanın da yer aldığı zengin repertuvarıyla izleyenlerine keyifli anlar yaşatıyor.