“BÜYÜKŞEHRİN YARDIM KOLİLERİNİ NEDEN AKP İLÇE BAŞKANLARI DAĞITIYOR?”

Nilgün KAYA

AK Partili ilçe başkanlarının Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği yardım kolileri ile maske ve ekmekleri sokağa çıkma yasağı gününde dağıtmasını eleştiren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Bu mücadelenin siyaseti olmaz” dedi. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı da, “Sokağa çıkma yasağı sırasında dışarıda dolaşan AKP ilçe başkanlarının gerekli izinleri var mıdır? Eğer izinleri varsa bu izinleri kimden almışlardır? İzinleri yoksa bu kişilere idari para cezası kesilmiş midir?” diye sordu. 

Bedava ekmek dağıtımında tartışma devam ediyor. CHP’li belediyelere yasaklanmasına karşın AK Partili belediyelerin, AK partili il ve ilçe başkanları ile birlikte ekmek dağıtımı yapmasını, ‘Bu dönem siyaset üstü dönem. Bu mücadelenin siyaseti olmaz’ diyerek eleştiren Serkan Sarı, “Vatandaşlarımızdan gelen isyana hep birlikte kulak vermeliyiz, bu mücadelenin siyaseti olmaz dedik, ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Mağdur olan vatandaşlarımıza el birlik ulaşarak imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün çıkan bir haberimizin altına, ‘ayrımcılık yapıldığı, AKP ve MHP’liysen ayağına geliyor. hiçbir partiye üye değilsen, bizim 20 gündür maske beklediğimiz gibi bekliyorsun. CHP’liysen CHP yardım etsin diye bekleniyor. Bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık. Artık öyle bekliyoruz birileri şaşırıp ta kapımızı çalar diye’ yazarak  sıkıntısını dile getiren vatandaşımız ile Ayvalık ilçe başkanımız Hüseyin Şalmanlı hemen temas kurarak onunla iletişime geçti, en kısa sürede sıkıntısına çözüm olacak. Bu dönem siyaset üstü bir dönem, burada da gördüğümüz gibi sağlıklı yaşam hakkı herkesin hakkı bunu gözardı edemeyiz. Bu dönemde siyaset yapmak yerine herkese adil bir şekilde ulaşmak ve destek olmak zorundayız.” dedi.

“AKP İLÇE BAŞKANLARININ GEREKLİ İZİNLERİ VAR MIDIR?”

Büyükşehrin yardım kolilerini neden AKP ilçe Başkanlarının dağıttığını’ soran CHP Ayvalık İlçe Başkanı Şalmanlı, “CHP Balıkesir İl Başkanımız Serkan Sarı’nın bu konudaki açıklaması şöyle; ‘ Korona virüs (Covid-19 ) salgını ile mücadelede her gün yeni bir genelge yayınlanmakta ve bu genelgeler ile hızla yayılan salgına karşı önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Hazırlanan bu genelgelerde halkımızın sağlığını korumaya yönelik olarak birçok tedbir bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta çok tartışılan bir şekilde plansız ve tedbirsizce sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve halkımızın panik ve kaygı yaşamasına sebep olunmuştur. Bunun tedbirsizliğin sonucunda market ve fırınların önünde salgının yayılmasına sebebiyet verecek bir ortam oluşmuştu. Salgın ile yapılan mücadeleye zarar verecek şekilde ilen edilen bu karar sonrasında hafta sonu bütün halkımız evlerine kapanmış ve mevcut imkanları ile sokağa çıkma yasağına uyarak mücadeleye destek oldu. Fakat görünen o ki AKP ilçe başkanları bu yasağı pek ciddiye almamış ve sanki resmi görevliymiş gibi, vatandaşlarımızın imkansızlıklarını suistimal edip, ‘Yücel Yılmaz başkanımızın selamı ile ekmek ve maske getirdik’ diyerek halkımızı sokağa davet etmiştir. Bu işi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kendi resmi personeli yapabilecekken AKP İlçe Başkanlarının sokağa çıkma yasağını ihlal ederek, bu işi yapması hiç doğru olmamıştır. Bu durumda sokağa çıkma yasağının AKP’li yöneticileri kapsamadığı, sadece vatandaşımızı hedef aldığı görülüyor. Sokağa çıkma yasağı gibi önemli bir tedbiri, İçişleri Bakanlığının genelgesini yok sayarak yapılan bu tavır kabul edilebilir gibi değildir. Bu hafta ise bu iş biraz daha abartılarak AKP ilçe başkanlarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yardım kolilerini ve maskelerini Belediye memuru gibi dağıttığını gördük. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 7000 personeli ile yardım dağıtma işini beceremiyor ve AKP ilçe başkanlarından yardım istiyorsa. Buradan açıkça beyan etmek isterim ki, biz CHP il ve ilçe başkanlıkları olarak yardıma hazırız. Bir çok ilçemizden, halkımızdan bizlere ulaşan şikayet ve talepler var. AKP ilçe başkanları eliyle siyasi bir tavır ile ayrımcı bir şekilde yardımların halka ulaştırılması çok üzücü. Böyle bir çalışma yapılacak ise adil ve şeffaf bir şekilde bütün siyasi partilere aynı olanak sağlanmalıdır’

Şalmanlı, “Tüm Balıkesir genelinde 7000 çalışanı olan Büyükşehir belediyesi ekmek dağıtma işini yapamıyor ve bu işi AKP ilçe örgütlerine mi bıraktı merak ediyoruz. Bir konu da sokağa çıkma yasağı sırasında dışarıda dolaşan AKP ilçe başkanlarının gerekli izinleri var mıdır? Eğer izinleri varsa bu izinleri kimden almışlardır? İzinleri yoksa bu kişilere idari para cezası kesilmiş midir? Ben CHP ilçe başkanı olarak bu soruların cevabını soruyorum” dedi.