AYVALIK’TA CUMHURİYET BAYRAMI, FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜYLE KUTLANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen fener alayı yürüyüşüyle kutlandı.

Öğretmen Evi önünden saat 19. 30’da başladı. Fener Alayına Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı P. Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, siyasi parti, meslek odaları ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.  Türk Bayrağı ve Ulu Önder Atatürk’ün resmini takip eden katılımcılar, Şef Ergün Tekincan yönetimindeki Ayvalık Belediye Bandosunun marşları eşliğinde kimi zaman andımızı okuyarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydanda Havai fişek gösterisi düzenlendi.

“CUMHURİYETİ 95 YILDIR AYNI SEVGİ VE TUTKUYLA KUTLUYORUZ”

Aynı sevgiyle ve tutkuyla 95 yıldır Cumhuriyeti kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Hem Cumhuriyete hem de Atamıza sonuna kadar bağlıyız. Bizim tek yolumuz var o da Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldur. Bu tutkudan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Medeniyet yolundan, Çağdaşlık yolundan dönmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Bu ülke kolay kazanılmadı. Hem savaş kazandık, hem de Cumhuriyeti kurduk. Atamız, benim üç tane kişiliğim var diyordu. İyi bir komutan, İyi bir devlet adamı, iyi bir öğretmendi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi. Okuma yazma okuttu. Bu ülkedeki herkesi kucakladı. Biz bu yoldan vazgeçer miyiz? arkadaşlar. Vazgeçmeyiz” dedi.
Milletvekili Ahmet Akın, katılımcılara andımızı okuturken İzmirli şarkıcı Serap Yenici’nin konseri ile kutlamalar son buldu.