“ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKIMIZI KULLANABİLİYORUZ, TEŞEKKÜRLER”

Nilgün KAYA

‘Ücretsiz ulaşım’ hakkını geri isteyen gaziler, 21 Eylül tarihinden itibaren yeniden haklarına kavuştuklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ayvalık’ta yaşayan gaziler ve şehit aileleri olarak, bizlere tanınan ‘Ücretsiz’ ulaşım hakkımızdan Nisan ayından bu yana yararlanamıyorduk. Ayvalık Belediye Başkanımız Rahmi Gençer’in Gaziler gününde yaptığı açıklamanın ardından Şoförler ve Otomobilciler Odası bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in açıklaması dikkate alındı. 21 Eylül’den bu yana ücretsiz ulaşım hakkımızı kullanabiliyoruz. Bunun için Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanlığına, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e, Şoförler ve otomobilciler odası başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Ayvalık toplu taşıma sisteminde, engelliler, 65 yaş üstü ve basın mensupları ile birlikte ‘ücretsiz’ ve ‘indirimli’ haklarını uzun süredir kullanamadıklarını belirten bir gazi yakını, 19 Eylül Gaziler günü durumu Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e aktarmış, gazi yakınını dinleyen Başkan Gençer, de “Gazilere ücretsiz ulaşım hakkı istiyorum. Bu kartlar bir tek Ayvalık’ta geçmiyor. Artık yeter” diyerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesine serzenişte bulunmuştu.