“ARITMA FAALİYETE GEÇSİN, DENİZDE MADEN ARANMASIN”

Nilgün KAYA

Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği 1 yılı aşkın süredir kapalı olan Ayvalık Atık Su Arıtma Tesisinin tekrar faaliyete geçmesi için ve Altınova ‘da denizde maden aramasına karşı imza kampanyası düzenledi.

Ayvalık ‘ta Cumartesi ve Pazartesi günü Talatpaşa Caddesi’nde, Altınova’da ise Pazar günü iskele mevkiinde kurulan stantlarda imza toplandı.

3 GÜNDE BİN 200 İMZA

Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği Başkanı Havva Taylan, doğa güzelliği ile ülkenin eşsiz noktalarından biri olan Ayvalık’ta var olan çevre sorunlarını çözmek ve yeni çevre sorunları oluşmasına engel olmak amacıyla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Taylan “5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde çevre duyarlılığını arttırmak ve çevre sürekliliğini sağlamak amacıyla Ayvalık merkezde kanalizasyon sorunu Altınova sahilinde maden şirketinin maden arama ve sondaj çalışmalarının sahil turizmini etkilemesi için derneğimiz tarafından imza kampanyası başlattık.  3 günde Bin 200 imza toplandı” dedi. Toplanan imzalar 5 Haziran Dünya Çevre Günü‘nde saat 11.00’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Ayvalık Müdürlüğüne teslim edilecek.