“TURİZM ELBİRLİĞİ İLE OLUR ”

Nilgün KAYA

Yeni konaklama tesisleri ve yeme-içme mekânlarıyla hem turistin hem de turizmcinin gözdesi olan Cunda (Ali Bey ) Adası’nda incelemelerde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, adanın Ayvalık’ın zenginliklerinden biri olduğunu söyleyerek, turizmde ivmenin artması için el birliği çalışmak gerektiğine dikkat çekti.

Cunda sahil bandında başladığı incelemesini arka sokaklarda da sürdüren Belediye Başkanı Rahmi Gençer, işletme sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti.

CUNDA ADASI İÇİN KENTSEL TASARIM PROJESİ HAZIRLANDI

Balık restoran ve kafeleriyle ünlü Cunda sahili için ‘İşletmelerin önüne yapılan çardakların tarihi dokuya uymadığı ve binaların görüntüsünü kapatarak ada siluetini bozduğu’ eleştirilerini dikkate alarak yeni bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Başkan Gençer, “Cunda Adası için Kentsel Tasarım Projesi hazırladık. Proje 16 bin 253 metrekarelik sahil bandında uygulanacak. Turizmin gözdesi Cunda, daha düzenli, daha iddialı olacak” dedi.

ÇARDAK SİSTEMİ HEM SİLUETİ BOZMAYACAK HEM DE PRATİK OLACAK

Proje kapsamında, restoran ve kafelerin önündeki çardaklar, binaların 5 metre uzağına alınırken, çardak üstlerinin 3 metre yükseklikte,  açılır-kapanır tente sistemi olacağını, her işletmeye çardak için işletme ölçeğinde yer ayrıldığı belirtildi. Yeni çalışma ile işletmelerin çardak için belirlenen yerin dışına taşmamasının sağlanacağını ifade eden Başkan Gençer, “Ali Bey (Cunda) Adamız yeni bir sezona hazırlanıyor.  Cunda adamız Ayvalık’ımızın en önemli köşelerinden biri. Orada sahilde düzenleme yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl çardaklar arkaya alınmıştı şimdi çardakların şeklinde değişiklikler yapılıyor. Arka sokaklarda da değişiklik yapıyoruz. Restoranlarımız etrafa çok yayılmamalı, kapasitelerine göre yemek servisi yapabilmelerini diliyoruz. Yayalara saygı duymalıyız. Yayaların rahat gezmesini sağlamalıyız yürüyerek gezen insanlar daha çok alış veriş yapar” dedi.

“BÖYLE KÖŞE, BÖYLE ADA TÜRKİYE’DE AZ VAR, KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Zabıta ve Fen İşleri Müdürleri ile birlikte yaptığı incelemede Başkan Gençer,  kullanım dışı kalan ve görüntü kirliliğine neden olan malzemelerin gerek sahil de gerek se işletmelerin arka ve yan kısımlarındaki sokaklara atılmaması gerektiğini belirtti.  Sokaklarını temiz tutan, çiçeklerle güzelleştiren esnafa teşekkür eden Başkan Gençer, adanın tüm sokaklarının

Yeni turizm sezonu öncesinde bütün eksikleri tamamlayarak Ayvalık’ı ve adayı ziyaret edecek turistleri güler yüzle karşılamak için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Gençer, “Belediyemiz üstüne düşen görevi yapacaktır. Gürültü, dağınıklık ve karmaşıklık gibi konularda birlikte hareket edilmesi önemli. Bunu sadece belediyenin yapması mümkün değil el birliği ile olmalı. Oradaki esnafımız, halkımız ile yılda 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Cunda Adamızı korumalıyız, daha düzenli hale sokmalıyız. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. El birliği ile kurallara uyarak çalışırsak hem Cunda adasındaki esnaflarımız daha çok kazanç elde eder hem de adada yaşayan halkımız daha huzurlu bir yaşam sürer. Böyle bir köşe Türkiye’de çok az var, böyle bir ada çok az var. Kıymetini daha iyi bilmeliyiz. Gelen misafirlerimizle beraber iyi bir bayram ve sezon geçirmeliyiz. Ayvalık artık sadece yaz sezonunda gelinen bir yer değil. Yaz-kış her zaman misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir yer. Çok fazla zenginliği var Ayvalık’ın. Onlardan biri de Cunda Adası. Belediye olarak sezona hazırlanıyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Belli saatlerde bazı yolları trafiğe kapatıyoruz. Esnafımız ve vatandaşımız da lütfen kurallara uysun” dedi. Müzik konusunda dikkatli olunmasını ses ayarının önemini hatırlatan Başkan Gençer, kurallara uymayan esnaflara da ‘Kararlıyız’ mesajını verdi.