NURİYE VE SEMİH’E DESTEK İÇİN BALON UÇURAN 11 KİŞİ BERAAT ETTİ

Nilgün KAYA 

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine geri dönmek için açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Ayvalık’tan parkta balon uçurarak destek veren 11 kişi hakkında görülen dava beraat ile sonuçlandı.

Ayvalık’ta Emek ve Demokrasi güçleri temsilcileri Ali Açan, İlknur İlhan, Sinan Karademir, Hasan Cengiz Yazar, Kaya Bulut, Edibe Keleş, Deniz Karademir, Cengiz Çağlar, Cemil Tosunoglu, Ayşe Yolageldili, Cafer Keleş hakkında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı.

“İNSANİ DUYGULARLA YAŞAM HAKKINI SAVUNDULAR”

Ayvalık Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, İlçedeki çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri dava açılan 11 kişinin avukatı H.Hüseyin Evin, daha önce benzeri davalarda verilmiş olan beraat kararlarını emsal göstererek müvekkillerinin insani duygularla yaşam hakkını savunmaya yönelik, barışçıl bir eylem yapmalarının yasalara gör suç olmadığını belirtti. Duruşma hakimi, dava açılan 11 kişi hakkında beraat kararı verdi. Ayrıca Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan Emek Partisi İl Başkanı Cemil Torunoğlu da beraat etti.