MERHUME ÖĞRETMENİN EMEKLİ İKRAMİYESİ GENÇLERE HEDİYE OLDU

Nilgün KAYA

10 yıl görev yaptığı Ayvalık’ın Altınova Lisesi’nde Edebiyat Öğretmenliği yapan, 2017 yılı Ağustos ayında hayatını kaybeden Ayla Yazgan’ın ailesi, emekli maaşı ile Altınova’da bir atölye ve basketbol sahası yaptırdı. Kendini öğrencilerine adayan ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğu belirtilen Ayla Yazgan’ın gençlere hediyesi olan sınıf ve sahanın açılışı 19 Mayıs günü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının ardından yapıldı.

Ayvalık Altınova Lisesi’nde 1984-1994 yılları arasında görev yapan, İstanbul Şişli’de görev yaptığı sırada, 25 Ağustos 2017 ‘de geçirdiği  hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Edebiyat Öğretmeni Ayla Yazgan’ın hatırası Altınova’da yaşayacak.

Merhume öğretmenin emekli ikramiyesini alan ailesi, kızlarının çok sevdiği Altınova’ya bir teknoloji sınıfı ve basketbol sahası yaptırdı. .  Ayvalık Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezine (AYBEGEM), 9 ay önce vefat eden Öğretmen Ayla Yazgan’ın anısına ailesi tarafından yaptırılan Zeka Oyunları Atölyesi ve basketbol sahası 19 Mayıs Cumartesi günü, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı törenle açıldı.

Açılıştan bir gün önce Ayvalık’a gelen Yazgan ailesi, Ayla Yazgan’ın vefatından sonra düzenlenen kitap kampanyasında toplanan kitapları da getirerek AYBEGEM kütüphanesine hediye etti. Anne Nezahat Yazgan, Abla Asuman Özkan ve eşi Burhan Özkan ile merhum öğretmenin arkadaşı Semra Bayraktar, kampanyada toplanan 4 koli kitap ile merhum öğretmenin kütüphanesinden seçtikleri kitapları, AYBEGEM Kütüphanesine kendi elleri ile yerleştirdi.

 

Merhume Ayla Yazgan’ın annesi Nezahat Yazgan, “ Kızım öğretmenliği çok seviyordu, talebelerini, arkadaşlarını çok seviyordu. Onun anısı yaşasın, gelenler Ayla’yı hatırlasınlar diye gençlere hediye olarak yaptırdık” dedi.  Asuman Özkan, “Ayla vefat ettiği gün arkadaşı Semra’ya  bir şey yapmak istediğimi söyledim. Acım büyüktü ama bir şey yapmalıydım. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile görüştük. Kütüphanenin çok verimli olmayacağını bir atölye ve basketbol sahasının daha verimli olacağını düşündük ve süreç başladı. Bu açılıştan çok mutluyum. Bu mutluluk bizim acımızı biraz olsun hafifletti. İçimiz çok yanıyor ama birilerine yararlı olmak insanın yapabileceği en güzel şey. Çünkü ben de eski öğretmenim. Eğitime katkının ne demek olduğunu biliyorum. Umarım birilerine örnek oluruz. Gençler faydalansın. Her yerde böyle bir olanak yok. Sporla ve zeka oyunlarına enerjilerini kanalize etmeleri çok yararlı olur” dedi. Eniştesi Burhan Özkan, “Öğrencileri çok seven bir öğretmendi. O da bundan mutlu olurdu” dedi.  Arkadaşı Semra Bayraktar,“ Öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmendi. İlk görev yeri olan Ağrı’dan sonra 10 yıl Ayvalık Altınova Lisesi’nde çalıştı. 1986 yılında Üniversite giriş sınavında Altınova Lisesi’ni Türkiye 24. sü yapan ekipte yer aldı. 1994’ten ölümüne kadar ise İstanbul Şişli’de mesleğini sürdürdü. Öğretmenlik yaptığı her yerde öğrencilerinin yeteneklerini geliştirmeye öncelik verdi. Şimdi anısı sevenlerinin kalbinde, adı yeni öğrencilerin yetişeceği derslikte yaşıyor” dedi.

“DEĞERLİ AYLA YAZGAN’IN HATIRASI ALTINOVA’DA YAŞAYACAK”

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Değerli Ayla Yazgan’ın manevi hatırasını kendisinin de çok sevdiği Altınova’mızda yaşatmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. AYBEGEM Eğitim Evi’ne, Zeka Oyunları Sınıfı ve basketbol sahası kazandırdıkları için şahsım ve Ayvalık halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.