ATATÜRK HEYKELİ, AYGEBEM ATÖLYE VE SAHASI TÖRENLE AÇILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi tarafından Sarımsaklıda yaptırılan Atatürk heykeli ile Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezine (AYBEGEM), 9 ay önce vefat eden Öğretmen Ayla Yazgan’ın anısına ailesi tarafından yaptırılan Zekâ Oyunları Atölyesi ve basketbol sahası 19 Mayıs Cumartesi günü, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı törenle açıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ayvalık’a ve gençlere hediye niteliğindeki açılışların ilki, Sarımsaklıda gerçekleştirildi.

SARIMSAKLIYA 3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE ATATÜRK HEYKELİ

Ayvalık’ın farklı noktalarına anlam ve görünüm bakımından kenti bütünleyen heykeller yerleştiren Ayvalık Belediyesi, Sarımsaklıda yeni bir Atatürk heykeli yaptırdı. 3 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi yapıtı olan Nutuk’u tutarken betimlendi.  Heykelin açılışı saat 12.00’de törenle yapıldı.

ATATÜRK HEYKELİ ALKIŞLARLA AÇILDI

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Daha önce  Küçükköy’ümüze, Sarımsaklı Sahilimize  Atatürk Heykeli sözünü vermiştik ve bunu gerçekleştirmek üzere Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda buradayız, nasip bugünmüş. Heykelde, kurtuluştan kuruluşa Türk Milletinin hikayesinin olduğu ve Atatürk’ün elinde mecliste üç gün boyunca okuduğu nutuk eseri bulunuyor. Bunun içinde devrimlerimiz var sıkıntılar var, karşı duruşlar var, hepimizin ders alması gereken yazılar var, sonunda da gençliğe hitabesi var. Hepimiz hem Mustafa Kemal’in askerleriyiz, hem de öğrencileriyiz. Mustafa Kemal’in üç kimliği vardı. Birincisi asker olması, ikincisi devlet adamı  olması ve bence en önemlisi ve kendisinin de en sevdiği özelliği öğretmen özelliğidir.  Yaptıklarını hepimiz biliyoruz. ’dedi. 99 yıl  önce bugün hepimizin vatandaşı olmaktan gurur duyduğu büyük devletin ve Cumhuriyet’in vücuda getirilmesinin başlangıç noktası olduğunu belirten Kaymakam Görgülüarslan,  herkesin görev ve sorumluluklarını  Atatürk’ün sözünde olduğu gibi vatanını seven görevini en iyi yapandır anlayışıyla olması gerektiğini ifade etti.

AYBEGEM, DESTEKLERLE BÜYÜYOR, GELİŞİYOR

Ayvalık Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezine (AYBEGEM), 9 ay önce vefat eden Öğretmen Ayla Yazgan’ın anısına ailesi tarafından yaptırılan Zekâ Oyunları Atölyesi ve basketbol sahası 19 Mayıs Cumartesi günü, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı törenle açıldı.  Ayvalık ilçesindeki Altınova Lisesi’nde 10 yıl edebiyat öğretmenliği yapan ve 2017 yılı Ağustos ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ayla Yazgan’ın ailesi, emekli ikramiyesiyle Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) bünyesinde Zeka Oyunları Atölyesi ve Basketbol Sahası yaptırdı. Kendini öğrencilerine adayan ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğu belirtilen 35 yıllık eğitimci Ayla Yazgan’ın, gençlere hediyesi olan atölye ve sahanın açılışı da çok anlamlı bir günde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının ardından yapıldı.

“DEĞERLİ AYLA YAZGAN’IN HATIRASI ALTINOVA’DA YAŞAYACAK”

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Değerli Ayla Yazgan’ın manevi hatırasını kendisinin de çok sevdiği Altınova’mızda yaşatmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. AYBEGEM Eğitim Evi’ne, Zeka Oyunları Sınıfı ve basketbol sahası kazandırdıkları için şahsım ve Ayvalık halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Ayla hanım yıllar önce Altınova’ya Edebiyat öğretmeni olarak geliyor. Burada hem Altınova’lıların hem çocukların hem de ailelerin kalbine giriyor. Arkadaşım Semra Bayraktar bir gün geldi, ‘Çok büyük bir acımız var Ayla hocamızı kaybettik’ dedi. Kendisini tanımadım ama burada çok sevilmiş ve büyük iz bırakmış. Semra Hanım, ailesi onunla ilgili gençlere, çocuklara bir şey yapmak istiyor, ne yapabilir?’ diye sordu. Biz de burada yıllardır çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Buradaki eksikliklerimizi tamamlamayı önerdik, ailenin rızasını aldık. Bu davranışı çok kutsal buluyorum. Bugün ekonomik durumu çok daha iyi olan ama etrafını göremeyen bizler varız. Bazen dünyanın telaşı içinde etrafımızı göremiyoruz. Ayla hanımın başta annesi olmak üzere ablası, eniştesi ve erkek kardeşine teşekkür ediyorum. Devletten aldıkları parayı başka türlü değerlendirebilirlerdi. Kendi tasarruflarında değerlendirebilirlerdi ama Ayla Hanım Altınova’da hizmet vermiş, onun adına burada çocuklara ne yapabiliriz diye düşündüler. Bu davranış hepimize örnek olsun. Yanımızdakilerin ihtiyaçlarını görelim, sevdiklerimizin anısını yaşatmak için bu tür bağışlar yapalım.” dedi.