AYVALIK’TA BAHAR, TEFERİÇ ŞENLİĞİ İLE KARŞILANIYOR

Nilgün KAYA

1900’lü yıllardan bu yana Karadağ’dan gelen Boşnak Türklerinin yaşadığı Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde bu yıl 3. sÜ gerçekleştirilecek Küçükköy Teferiç Şenlikleri’nde hem Küçükköy’ün özellikleri hem de Boşnak kültürü tanıtılacak.

Yeni açılan otel ve sanat galerileri ile Alaçatı benzeri bir dönüşüm süreci yaşayan Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nin Boşnak kültürü, Ayvalık Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen şenlikle gündeme getiriliyor.  Geçmişte yapılan akordeonlu Teferiç kutlamaları yeni bir düzenlemeyle hayata geçirildi. Bu yıl 3. Kez düzenlenecek olan Teferiç Şenlikleri, 5 Mayıs  Cumartesi günü  saat 11:30’de  Küçükköy Meydanı’na Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından hazırlanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün açılışıyla yapılacak. Ünlü müzik grubu Tapani çaldığı yöresel ezgilerle etkinliği hareketlendirilecek.  Küçükköy Meydan’ında Boşnak Halk Oyunları Gösterisi sunulacak. Eşsiz kezzeti ile  Küçükköy mutfağı ve el emeği ürünler sergilenerek, katılımcıların beğenisine sunulacak. açılacak ve birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sunulacak. Boşnak Kültürünü yansıtan kendine has yöresel kıyafetlerin olacağı bir defile de etkinliğe renk katacak. Gün boyunca Küçükköy’ün tüm sokaklarında yöresel müzikler çalınarak, misafirlere küçük sürprizler yapılacak. Akşam saat 21:00’da ise ünlü müzik gurubu Karmakeş Band sahne alacak.

Şenliklere baharı sevgiyi, kardeşliği, mutluluğu ve dayanışmayı seven herkesi davet ettiklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  balkan kültürünün, Anadolu’nun izlerini ve değerlerini taşıyan Küçükköy Mahallesi’nde bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri Teferiç Şenlikleri’nde Anadolu’nun tüm kültürel değerlerini kucaklamayı amaçladıklarını söyledi.