AVUKATLA İCRA MEMURUNA TORNAVİDALI SALDIRININ İLK DURUŞMASI YAPILDI

Nilgün KAYA

Evlerine görüşmeye gittikleri borçlu A.Ş tarafından tornavidalı saldırıya uğrayan Ayvalık Adliyesinde görev yapan Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal’ın, duruşması 30 Kasım günü Ayvalık Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, kaçak olan şüpheli şahsın yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini isteyen Ayvalık Baro Tesilcisi Av. Kemal Tutkopar,  şüpheli şahsın hala yakalanamamasını ve savcılığın olayı ‘memura direnme’ olarak değerlendirmesini eleştirerek, “Bu saldırı öldürmeye tam teşebbüstür. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Ayvalık Adliyesinde görev yapan Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal, 22 Haziran 2016’da 15 bin liralık senet borcunu yapılandırmak üzere görüşmeye evine gittikleri borçlu A.Ş tarafından tornavidalı saldırıya uğradı. Avukat darp edilirken, Edremit’e tayini çıkan ve Ayvalık’taki son görevi sırasında tornavida darbeleri ile yaralanan İcra Memuru Gürcan Uysal, Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.  Ayvalık Adliyesi avukat ve personeli, olay sonrasında olduğu gibi duruşma sırasında da arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Olayla ilgili ilk duruşma, 30 Kasım günü Ayvalık Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanıkların dinlendiği duruşma 27 Şubat’a ertelendi. Duruşmaya Ayvalık Baro Temsilcisi Av. Kemal Tutkopar’ın yanı sıra Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay da katıldı.

 

“BU SALDIRI ÖLDÜRMEYE TAM TEŞEBBÜSTÜR”

Menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Ayvalık Baro Temsilcisi Kemal Tutkopar, “Olay 5.5 ay önce oldu. İcra Memuru arkadaşımız kalbinin altından tornavida ile yaralandı. Avukat arkadaşımız saldırıya ve hakarete uğradı, darp edildi. Dava açıldı ve ilk duruşmaya bugün çıkıldı ancak yakalama kararı çıktığı halde şahıs nedense bugüne kadar yakalanamadı. 5 ayı aşkın süredir yakalanamamış olması düşündürücü. Duruşmaya Balıkesir Barosu olarak müdahil olduk. Avukat Elif Ezgi Alp ve yanında çalıştığı avukat Gence Gökhan Özer de müdahil oldu. Mahkeme müdahil olma taleplerimiz kabul etti ancak savcılık çok yanlış bir karar verdi. Saldırıda İcra Memuru, tornavida ile kalbinin tam altından iki yara aldı. Şahıs ‘Sizi öldürürüm ‘ diye tehdit etti, memur ve avukata ağır hakaretler etti. Bu olay öldürmeye tam teşebbüstür. Ancak savcılık olayı ‘memura görevini yaptırmama için direnme’ olarak değerlendirip basit bir suçtan dava açtı. Hukukçu olarak bizim değerlendirmemiz;  yaşananlar doğrultusunda ‘Öldürmeye tam teşebbüstür’. Savcılığın değerlendirmesinde tehdit ve hakaretler de göz ardı edilmiştir. Tüm bunları duruşmada dile getirdik fakat davaya bakan hâkimin izinli olması ve yerine bir başka hakimin bakması nedeniyle görevsizlik kararı verilmedi. Konunun takipçisi olacağız. Şüphelinin cezalandırılması ve adaletin sağlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.