ÇOCUK İSTİMARINDA TOPLUMUN ROLÜ SORGULANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kent Konseyi, Türkiye’de her geçen yıl sayısı artış gösteren çocuk istismarının önlenmesi için farkındalık yaratma amacıyla bir etkinlik düzenledi.  Etkinlikte uzmanlar, çocuk istismarını önlemede toplumun rolünü irdeledi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesinin katkılarıyla 18 Nisan 2018 Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye, hedef kitlesindeki ilköğretim çağındaki öğrenciler ve velileri katıldı. Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli açılış konuşmasında, çocuk istismarı vakalarında son 10 yılda 700 kat artış yaşandığına dikkat çekerek, çocuk istismarı haberleriyle sarsılan toplumun, bu olayları el birliği önlemesi, yetkililerin de daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

“HER TÜRLÜ İHMAL VE İSTİSMARI ALO183’E BİLDİRİN”

Av. Bedriye Kurutuluş Türk ve Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Cahide Aydın’ın konuk olduğu söyleşide,  detaylı bilgi verildi.

Son yıllarda artmakta olan çocuk istismarı vakalarının önüne geçebilmek için çocuk istismarı ve ihmalinin halka anlatılmasının, vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesinin ve Barolar ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde oluşturulacak projelerin çocuk istismarı ve ihmali ile mücadelede önemini anlatan Bedriye Kurtuluş Türk’ün ardından söz alan Prof. Dr. Cahide Aydın çocuklara uygulanan fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik istismarının zararlarından ve alınabilecek tedbirlerden bahsetti. Söyleşide katılımcılara İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezinin İzmir Adliyesi içinde hafta içi her gün sabah 09.00-17.00 arasında ücretsiz hizmet verdiği, bunun yanı sıra Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ALO 183 hattını arayarak çocuğa yönelik her türlü ihmal ve istismar bildiriminin yapabileceği ve koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınması için talepte bulunabileceği bilgisi verildi.