AYVALIK TİCARET ODASI YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Nilgün KAYA

Bir hafta önce meslek komiteleri seçimini gerçekleştiren ve  meclis üyelerini belirleyen Ayvalık Ticaret Odası’nda,  21 Nisan günü yapılan toplantıda meclis başkanı ile yönetim kurulu başkan ve üyeleri de belirlendi.

Aydın Şensal’ın beyaz, Ali Gür’ün mavi liste ile başkanlık için yarıştığı 14 Nisan seçimlerinde, Aydın Şensal’ın listesi 1 farkla kazanmıştı. Seçimler sonunda yönetim kuruluna belirlenen isimler, Mustafa Cömert, Osman Özdoğan, Ahmet Ürgüplü, Cafer Caylan, Aziz Arslan, Mustafa Büyükçıvgın, Fatih Saraçoğlu, Özgün Uygun, Hüseyin Şalmanlı, Leyla Süner, Tülay Lale, Namık Zafer, Mehmet Babayiğit, Ali Uçar, Mehmet Sıray, Ali Pehlivan, İbrahim Ulaş, Suat Akın, Yusuf Yılmaz ve Metin Akkuş’tan olarak açıklanmıştı.

21 Nisan Cumartesi günü Ayvalık Ticaret Odası Salonu’nda yapılan toplantıda, komite seçimlerini kazanan Aydın Şensal’ın beyaz listesinde yer alan Mustafa Büyükçıvgın yönetim kurulu başkanı olarak belirlendi.  Meclis Başkanı Mavi Listede yer alan Mehmet Sıray olurken Yönetim Kurulu;  Osman Özdoğan,  Ahmet Duran Ürgüplü, Mehmet Babayiğit, Ali Pehlivan,  İbrahim Ulaş, Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise Suat Akın, Metin Akkuş, Yusuf Yılmaz, Mehmet Sıray, Cafer Çaylan ve Barbaros Fatih Saraçoğlu ‘nda oluştu.

Toplantı sonrası yönetim kurulu başkanı olarak açıklama yapan  Mustafa Büyükçıvgın, “Ayvalık Ticaret Odası, bugüne kadar ki en demokratik seçimini gerçekleştirerek yönetim kadrolarını oluşturmuştur. Başlangıçta 9 ayrı meslek komitesi için 21 üye meclise aday olmuş, bu listeler çok dengeli oy oranlarıyla meclisi seçmiştir. Meclis de kendi içinden seçerek, organlarını oluşturmuştur. Bazı spekülatif söz ve davranışları geçmişte bırakarak, 2018 yılından başlamak üzere, Ayvalık Ticaret Odasını 4 yıl başkan olarak ben ve yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarım yöneteceğiz. Ayvalık’ın ticari yaşamındaki temel sorunların farkında olan ve bu olumsuz durumu aşmaya yönelik projeleri üretebilecek bir yönetim olduğumuzu biliyorum. Dünyanın ve ülkenin konjonktürüne göre davranarak, verileri Ayvalık adına bir avantaja dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu bizi her zaman uyanık olmaya, günün koşullarını yakından izlemeye ve bu koşullara göre davranmaya itecektir. Şimdi dinamik bir yapı oluşturmak zorundayız. Kentimizin değerlerini iyi kullanarak, ticari yaşamın gelişmesine katkı koymalıyız. Öncelikli amacımız, ‘Ayvalık ticari yaşamını geliştirmek’ olmasına rağmen, sosyal katkıları da unutmamalıyız. Eğitime, insan haklarına, hayvan haklarına, çevreye, sanata destek vererek, kentlinin yaşamında olumlu bir gelişme için de çaba harcamalıyız. Duyarlılığımız kentin tüm bileşenlerine yöneliktir. Bir sorunu diğerinden öte görmeden, Ayvalık sosyal yaşamında refaha dönük çabalar hedefimiz olmalıdır. İşte bu inançla göreve talip olduk ve üstlendik. Geçmişte yapılan çok önemli işler var. Bunların bizi getirdiği başarılı noktadan hareket ederek, daha ileriye götüreceğiz. Yönetimdeki arkadaşlarla her zaman aynı görüşte olmayabiliriz. Geçmişte benim dahil olduğum yönetimlerde de, hemfikir olmadığım fikirler gibi. Ancak başarı, uyumlu bir çokseslilikle oluşur. Size bugüne kadar olmadığı kadar katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim olma sözü veriyorum. Son olarak, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık’ta ticaretle uğraşan herkesin ortak değeridir. Ülkenin dört bir yanından gelerek bu güzel kentte yaşamayı ve iş yapmayı seçmiş tüccarların çatı kurumudur. Bu nedenle yönetim, her bir üyesine eşit mesafede, geliştirici, çözüm üretici, yarar sağlayıcı olmak zorundadır. Bu güzel kenti refah düzeyi yüksek, daha yaşanır bir yer yapmak için çabalayacağız. Hemen çalışmaya başlayarak, hedeflerimizi belirleyeceğiz. Bilimsel bir yönetim anlayışı benimseyerek, hedef, proje, strateji ve uygulama aşamalarını planlı bir şekilde yürüteceğiz. Öncelikle, bizi bu göreve layık gören Ticaret Odası üyelerine, süreci yakınen takip eden değerli basın mensuplarına saygılarımı sunarım. Geldiğiniz ve beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.