SABANCI ÜNİVERSİTESİ AYVALIK – KÜÇÜKKÖY KAMPÜSÜ AÇILIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Yaratıcı Teknolojiler Okulu’nun açılması için protokol imzalandı. Eğitim ve öğretimlere Temmuz 2018’de başlanması planlanıyor.

Ayvalık Belediyesi Başkanlık Binasındaki 6 Nisan’daki ilk görüşmeye Sabancı Üniversitesi adına Teknik İşler ve Planlama Yöneticisi Özden Sakarya ve Operasyon ve Teknik Hizmetler Direktörü Onur Aksoy katıldı.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer okulun anahtarını Sabancı Üniversitesi Operasyon ve Teknik Hizmetler Direktörü Onur Aksoy’a teslim etti. Eğitim alacak 12-18 yaş arası çocukların tamamının Ayvalık’ta yaşayan çocuklardan seçileceğini ifade eden Başkan Rahmi Gençer’’Binamızın tüm izinlerini İçişleri Bakanlığımızdan aldık ve 25 yıllığına tahsisini sağladık. Altınova, Küçükköy, Alibey Adası ve köylerimizde yaşayan çocuklarımız önce hayal edecekler, hayal ettiklerini tasarlayacaklar.  Tasarladıklarının yazılımlarını yapıp üç boyutlu yazıcılarla üretimlerini sağlayacaklar.   Dünya’da ilk 500 üniversite arasında yer alan Sabancı Üniversitesi’nin Ayvalık’ın sosyal, eğitim kültür hayatı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ortak çalışmalarımızın her konuda artarak devam etmesini diliyorum’’ dedi. Gençer, sözlerini Sabancı Üniversitesini ülkeye kazandıran Güler Sabancı’ya, bu buluşmada kendilerine destek olan Onur Aksoy ve Özden Sakarya’ya teşekkür ederek tamamladı.