CHP BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET AKIN, AYVALIK’TA

Nilgün KAYA

Türkiye’de ismi açıklanan ilk Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan CHP Genel Başkan başdanışmanı Ahmet Akın, Ayvalık’ta seçim çalışmasını başlattı.

Çarşamba günü  Yenimahalle’de ,  Perşembe günü ise Altınova , Küçükköy ve Çamlık mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Akın, öğlen saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalıklılara seslendi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’na CHP Otobüsünde gelen Ahmet Akın,  Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri, CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP ilçe yönetimi, Ayvalık Belediye Başkan aday adayları Mesut Ergin ve Ziya Eryavuz, Asım Sürer’in eşi Sevgi Sürer ve ekibi ile ilçedeki çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

“BUGÜN YETKİ ALMA MUHALEFET DEĞİL YERELDE İKTİDAR OLMA ZAMANI”

Ayvalık’ta güneşin farklı doğduğunu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ahmet Akın’ın gelmesiyle yağmurlu bir günde güneşi, mutluluğu sevgi, saygı ve dostluğu kazandırdığını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “CHP‘nin bayrağını 20 ilçemize de dikmek istiyoruz. Büyükşehrin tepesine CHP bayrağını dikeceğiz. Çalışa çalışa kazanacağız. Bizlerle birlikte çalışmaya hazır mısınız? Balıkesir ve Ayvalık güzel hizmetleri hak ediyor. Büyükşehir bizi Ayvalık’ta yalnız bıraktı. İlçelerimizde bizi yalnız bıraktı. Şehrimizde doğru hizmetler üretemedi. Bugünden tezi yok yılmadan çalışacağız. Büyükşehri almak için yola çıktık. Çünkü yapılan hataları yaşanılan sıkıntıları, sorunları görüyoruz. Bugün artık yetki alma zamanı. Bugün artık muhalefet değil yerelde iktidar olma zamanı. Bizler, Balıkesir’ i sosyal demokrasinin kalesi yapacağız.” dedi.

Kampanyanın Ayvalık etabını başlatmaya geldiklerini belirten Sarı, “Halkının sorunlarını çözmek isteyen, sıkıntılarına dertlenen bir belediye olacağız. Bunun için çok doğru bir aday seçtiğimizi düşünüyoruz. Ahmet Akın ile omuz omuza mücadele etmeye hazır mıyız?  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin ışığında, aydınlık bir gelecek için daha güzel bir Balıkesir ve Ayvalık için mücadele etmeye hazır mıyız?  Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri, yol arkadaşları, yoldaşları olarak hepinizi bu göreve davet ediyorum” dedi.

Ahmet Akın’ın yıllardır gönüllerindeki aday olduğunu ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bugün Ayvalık’ta önce yağmur yağdı arkasından güneş açtı. Önce bereket yağdı arkasından güneş açtı. İnşallah 1 Nisan günü bütün Türkiye’nin üzerinde ve Balıkesir’in üzerinde güneş açacak. Herkes sokaklarda kol kola dans edecek ülkenin bayramı olacak. Bugün Başkan adayımız Ahmet Akın’ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 5 yıldır Ayvalık’ta yaptığımız mücadele, sürdürdüğümüz belediyecilik anlayışı Ahmet Akın Balıkesir’e yayacak. Sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını Balıkesir ve Türkiye’ye göstereceğinden kuşkum yok. Çünkü Ahmet Akın, 4 yıldır Balıkesir’i karış karış geziyor. Sokaklarında, köylerinde herkese sarılıyor, derdini dinliyor. Onlarla kucaklaşıyor. Böyle genç, dinamik büyük enerjisi olan başkanla Balıkesir’i kucaklayarak inşallah partimizin bayrağını Balıkesir Büyükşehir’in tepesine takacağız. Başkan adayımız hiç kimseyi ayırmıyor aynı bizim Ayvalık’ta yaptığımız gibi. 5 yıldır Büyükşehirden yaşadığımız sıkıntıları, Ayvalık’ın alt yapı, ulaşım, çevre sorunlarının hepsini el birliği ile alt edeceğiz.  Bunu 2 yıl içinde taahhüt etti Ahmet Başkanım. Biz hazırız. Projelerimizi vereceğiz, el birliği ile böyle bir başkanla çalışıp Ayvalık’ı daha mutlu ve yaşanılır bir kent haline getireceğiz.  Bunu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve onun izinde, herkesle birlikte el ele yapacağız” dedi.

“BALIKESİR’İN EVLADI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM. BU TOPRAKLARA HİZMET BENİM İÇİN İBADETTİR”

Balıkesir’i, Ayvalık’ı çok sevdiğini belirten Ahmet Akın “Bu toprakların evladı olmak benim için onurdur. Çanakkale’yi geçilmez kılan Seyit Onbaşıdan, kurutuluş savaşında vatan için bedenlerini siper eden kahraman Balıkesirlilerin torunuyum ben. Kuva-yi Milliye meşalesini yakanların torunuyum ben. Kırsalından sahiline adım atmadık yer bırakmadan gezdiğim Balıkesir’in, memleketimin Büyükşehir başkan adayıyım ben. Siyasete başlarken Balıkesir benim ailem dedim. Bunu laf olsun diye değil yüreğimin içinde hissettiğim için söyledim. Bu topraklara hizmet benim için ibadettir. Hiç kimseyi ayırmadan Ak Partiden Demokrat partiye kadar tüm partili kardeşlerime,  1 milyon 200 bin nüfusu ile tüm Balıkesir’e vefa borcum var. İşte o borcu ödemek, size hizmet etmek için adayım” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ÜRETİMİN, ESNAFIN YANINDA OLACAK”

Anlayışlarında kimseyi karalamak olmadığını tek hedefinin Balıkesir’e hizmet etmek olduğunu vurgulayan Akın, “Zeytin topladınız yanınızda oldum. İşçilerimizin sorunu yanlarında oldum. Esnaflarımızın emeklilerimizin sorunu oldu,  yanlarında oldum.  Hiçbir Allah’ın kulunu ayırmadım. Her problemde çözüm bulmak için hareket ettim. Şu anda CHP iktidarda değil ama Balıkesir’de Ahmet Akın başkan olacak. Sakın, hizmet gelmez demeyin, 4 senedir milletvekilliği yapıyordum, bütün kapılar nasıl açılır hepsini öğrendim. Allah’ın izni, milletimin desteği ile başkan olduğumda hizmeti yedi düvele göstereceğiz. Biz halka hizmet hakka hizmettir anlayışından geliyoruz. Balıkesir’e hizmet benim için ibadet diyorum. Bu ibadet için gece gündüz çalışıp sizleri mutlu edeceğiz. Kimseyi ayırmadan birlik olacağız. Kazanan bir Balıkesir için el birliği ile çalışacağız. Sizden ricam herkese anlatın, bizim evladımız bizim kardeşimiz, bizden biri bu yola çıktı. Yanında olalım deyin çünkü bizim milletimiz partici değil harbicidir. Bizim milletimiz dobra konuşanı , samimi olanı sever.  Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bir Allah’ın kulunu ayırmadan gece gündüz çalışacağım ve bana oy vermeyenlere, ‘keşke bu evladımıza oy verseydim dedirteceğim’  zeytincimiz, çiftçimiz, esnafımız, büyükşehirler el ele verecek ve kazanacak. Büyükşehir üretimin esnafın yanında olacak.  Bizim baş tacımız emeklilerimiz için sosyal tesis yapacağız. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsizliğe çözüm bulmak için çalışacağız” dedi.

“BALIKESİR İLE İLGİLİ STRATEJİK PLAN HAZIRLADIM”

Seçim hazırlıklarına dün başlamadığını, 4 senedir çalıştığını kaydeden Akın, köyleri canlandırmak için enerji kooperatifleri kuracaklarını projelerin hazır olduğunu söyledi. Akın, “Elektrik faturaları çok yüksek. Elektrik faturalarını indireceğiz. Çeşmeden akan suyu tüm Balıkesirliler içecek. 1. 5 senedir buna çalışıyorum. Tüm alt yapıyı tek tek inceledim. Bütün Balıkesir’in Ayvalık’ın, tüm mahallelerinin karış karış röntgenini çektim. Hangi mahallede ne ihtiyaç var hepsini çalıştık. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için elimizi taşın altına koyacağız. Spor okulları açacağız. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize  ücretsiz dershane imkanı sağlayacağız. Sosyal yardımlar asla kesilmeyecek. Tam aksine artacak. Engelli kardeşlerimizin dertlerine çözüm olmak için neredeyse şehirlerin tamamını gezdim, çok iyi hazırlandım. İddia ediyorum Balıkesir, engelsiz bir şehir olacak. Hayvan hakları önemli, barınaklarımız dünya standartlarında olacak.  Balıkesir’de hiçbir çocuk gece yatağa aç girmeyecek. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o bizim için uykusuzluk demektir. Belediyemiz adaletli olacak. Kimseyi ayırmayacak. Benim siyaset tarzım böyle. Balıkesir’e hizmet etmiş kim olursa olsun Allah hepsinden razı olsun. Ben söz veriyorum hepsinden daha çok çalışacağım. Esnaflarımız kan ağlıyor. Esnaflarımızın ne kadar borcu var biliyorum. Dersime çalıştım hazırım.  Onun için 31 Mart’ta Ahmet Akın zafer yakın inşallah. Stratejik plan hazırladım. Stratejik plan için zaman gerekir, ilgi gerekir bilgi gerekir. 5 üniversite ile Balıkesir’i araştırdım. Kimsenin haberi yokken köylülerimize, hayvancılarımıza, sütçülerimize üniversitelerden bilim adamlarını gönderdim, sorunlarını araştırdım.  Balıkçımızdan, zeytincimizden, turizmcimizden, taksicimizden, esnafımızdan hepsinden sorunlarını öğrendim. Onun için söylüyorum. Tek dileğim var ‘iyi ki bu evladımıza oy verdik’ dedirtmek. Bu memleketi yönetmek yukarıdan bakmakla olmaz. Halkın içinde halkınla olman gerekir. Bir köyde hem de partimizin iktidar olmadığı bir köyde, konuşmamdan sonra yaşlı bir amca, “Evladım ben sizin partiden değilim ama seni seviyorum. Ama göreceksin dedi. Ahmet Akın bize en yakın dedi. Allah o amcadan razı olsun” dedi.

“BALIKESİR BENİM AİLEM”

Ayvalık’ın sorunlarını A’dan Z’ye bildiğini belirten Ahmet Akın, “Yeni mahallede Cunda’da, Çamlık’ta, 150 Evler de yazın su sorunu yaşanıyor değil mi? tabii haklarını yemeyelim. Depolar yapıldı ama yetersiz. Yahu para harcıyorsun yine su yok. Bu sorunu çözüyoruz. Başkan olduğumuzda Ayvalık’ta yapacağımız ilk işlerden biri bu olacak. Alt yapı tamamen bir sorun. Kanalizasyon şebekemiz eskidi. Arıtmayı 3 senedir çalıştırmıyorlar. Denize akıyor. İç deniz kanalizasyona döndü. Burası Türkiye’nin incisi, turizmin gözbebeği. Burada kanalizasyon değil turist akmalı. Esnafın kazanması lazım. Büyükşehir belediyesinin Ayvalık belediyesine, birçok belediyeye borcu var. Maliye kampının orada atıl durmasını ben içime sindiremiyorum. Bütün projeleri hazırladık. Burayı halkımızın plajı yapacağız. Halkımız mutlu olacak, huzurlu olacak. Orası Türkiye’nin bir numaralı halk plajı olacak. Bizim sorunumuzu çözemez demeyin ben bu işi kendime görev edindim. Osmanlı’da belediye başkanına ‘Şehri emin’ denirmiş. Buradan Ak Partili kardeşlerime, Milliyetçi hareket partili kardeşlerime, İyi partili kardeşlerime, tüm hemşerilerime sesleniyorum. Dürüstüm, samimiyim. Hepimiz birlik içinde olmalıyız. Bu millet ne çektiyse ayrıştırmadan çekti. Ben size birleştirmeyi vaat ediyorum. Balıkesir’in birleştirici gücü Ahmet Akın. Neden? Çünkü Balıkesir benim ailem” dedi.