AYVALIK BELEDİYESİ MECLİSİ ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİNİ SEÇTİ

Nilgün KAYA

2017 Mali yılı faaliyet ve denetim raporlarının görüşüldüğü ilk oturumu iki gün önce yapılan Ayvalık Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunda komisyon seçimleri yapıldı.

Meclis üyeleri Ufuk Ova, Arif Tünek, Şakir Sakarya, Ufuk Turan, Volkan Evren ve Aydın Derinova’nın mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantıda ilk olarak İç İşleri Bakanlığı’ndan Ayvalık Belediyesine gönderilen yazı gündeme geldi.

“ZEYTİN DALI HAREKÂTINA ZEYTİN YOLLAYALIM”

İç İşleri Bakanlığı’ndan gelen yazıda; Zeytin Dalı Harekâtında görev yapan Silahlı Kuvvetler personeli için vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yiyecek, içecek, giyim ve tesisat gibi destek istenildiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık olarak askerlerimize destek verelim. Birlik, beraberlik açısından bu önemli. Benim aklıma zeytin, zeytinyağı göndermek geldi. Özellikle kahvaltıda kullanabilirler. Ya belediyemiz bir miktar zeytin, zeytinyağı alacak ya da zeytinci arkadaşlara diyeceğiz ki’ Bizlere zeytin getirin biz de ulaştıralım’.  Önümüzdeki hafta bunu olgunlaştırırız. Sizler de çevrenizdeki zeytincilere söylerseniz gelen zeytinleri asker arkadaşlarımıza ulaştırırız. İsmine de çok uygun oluyor, zeytin dalı harekâtına zeytin yollamak” dedi.

İhtisas komisyon seçimleri öncesi bilgi veren Belediye Başkanı Gençer, “Belediye meclisimiz oluştuğunda 4 partiden oluştu fakat hala MHP’den ayrılan arkadaşlarımızın resmi yazısı partiden gelmedi. Belediyeye gelen tek resmi yazı arkadaşların parti disiplin kuruluna verildiği bu nedenle yaptığımız hesaplara göre ihtisas komisyonlarında 4 çoğunluk olan CHP ve 1 MHP grubu olarak devam ediyor bu sayı. Bunu bildirmek istedim size” dedi. Halil Gür, “Bize gelen yazı süreli ihraçtı dolayısıyla bağımsız durum devam ediyor fakat siz de haklısınız belediyeye ilgili partiden yazı yoksa” dedi.

Encümen üyeliği için CHP grubundan Dilek Saraçoğlu ve Fikri Çalık önerildi. Kapalı oylamada, önerilen üyeler oy çokluğu ile kabul edildi. İmar Komisyonu üyeliği için CHP grubundan Mehmet Ali Yalçıntaş, İbrahim Mühürdaroğlu, Hüseyin Barış, Fahri Güren ve Şeref Akın önerildi. Komisyon için başka isim önerisi yapılmadı. Sağlık Komisyonu üyeliğine CHP grubundan Mehmet Ali Yalçıntaş, Dilek Saraçoğlu, İbrahim Mühürdaroğlu, Salman Kayran ve Şeref Akın önerildi. Her iki komisyona önerilen üyeler oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Plan ve Bütçe komisyon üyeliğine,  bağımsız ve Ak Partili üyeler, Mehmet Ali Tuncer, Gökay Bacan, İbrahim Mühürdaroğlu, Hüseyin Barış, Ahmet Erkal önerirken, CHP Grubu ise Mehmet Ali Tuncer, Gökay Bacan, İbrahim Mühürdaroğlu, Hüseyin Barış ve Arif Tünek’i önerdi. Komisyona Hüseyin Barış, İbrahim Mühürdaroğlu Gökay Bacan, Mehmet Ali Tuncer, Arif Tünek seçildi. Meclis Tarife Komisyonu üyeliğine Gökay Bacan, Şakir Sakarya, Salman Kayran, Ahmet Erkal, Arif Tünek seçildi. Meclis Hukuk Komisyonu üyeliğine CHP Grubu tarafından Fikri Çalık, Mehmet Ali Tuncer, Gökay Bacan, Şakir Sakarya ve Şeref Akın’ı önerdi. Komisyona Fikri Çalık, Gökay Bacan, Şakir Sakarya, Mehmet Ali Tuncer, Şeref Akın seçildi.

Hukuk Komisyonundan gelen Ali Bey Adası hediyelik eşya satışı yapan dükkânlarla yapılacak protokol konusu, Belediye bünyesindeki Hudut Kapısı Liman İşletmesinde, ülkemize gelen yerli ve yabancı menşeli yatlardan alınacak günlük yat tarifelerinin görüşülmesi toplantıda gündeme gelen diğer konular oldu. Yatların artık Ayvalık Deniz Hudut Kapısı limanına geldiği belirtilirken, tarife oy birliği ile kabul edildi. Zeytin çekirdekleri çocuk orkestrası ve korosu ile birlikte Paris’e gitmek üzere ilave görevlinin hizmet pasaportu alması, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi Norm Kadro Yönetmeliğinin 11. Maddesine istinaden ‘Memur boş kadro derece değişikliği’, Meclis İmar Komisyonundan ve İmar Dairesi’nden gelen yeni konuların görüşülmesiyle toplantı sona erdi. Meclis İmar Komisyonundan gelen raporda, Çakmak ve Kırcalar Kırsal Mahallesine yapılmak istenen RES’e yerleşim alanlarına 450 metre mesafede olması nedeniyle karşı çıkıldığı açıklandı.