“ÇOCUKLARA SUÇA KARIŞMADAN ÖNCE ULAŞALIM”

Nilgün KAYA

Çocuk Koruma Kanunu Koruyucu Önleyici Tedbirler İlçe Koordinasyon toplantısı, 9 Mart Cuma günü Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, yapılması gerekenin çocuklara suça bulaşmadan yardım etmek olduğunu ifade etti.

fotoğraf:Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığında,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır koordinasyonunda yapılan toplantıya, Belediye, Adliye, Jandarma, Emniyet, Aile ve Sosyal Hizmet Gençlik Hizmetleri ve Spor Halk Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin yanı sıra okul idarecileri rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri katıldı. Sosyal Hizmetler Uzman Psikologu Deniz Karasapan’ın sunum yaptığı toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, 800’ü aşkın eğitimci ve 10 bin aşkın öğrencisiyle Milli Eğitim kadrosunun Ayvalık’ta güçlü bir yapı oluşturduğunu belirterek sorunların çözümü için özveri ile çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Toplantının iki ayda bir geçekleştirileceğini belirten Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ise çocuklar suça karıştıktan sonra değil suça karışmadan önce belirtileri takip ederek çocuklara gereken yardımın yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kaymakam Görgülüaslan çocuklar suça bulaşmadan onlara ulaşabilmek için aile ve eğitimcilerden başlayıp toplumun tüm katmanlarına yayılan bir koordinasyon sağlamayı hedeflediklerini belirtti.