“AYVALIKGÜCÜ BURADA İŞ ADAMLARI NEREDE?”

Nilgün KAYA

Ayvalıkgücü  Belediyespor’a katkı sağlamak amacıyla hediyesi bir otomobil ve çeşitli eşyalardan oluşan eşya piyangosunun çekilişi yapıldı.  Basılan 3 bin biletten 1200 adet bilet sattıklarını belirten Kulüp Başkanı Güngör Sezer, “Destek veren kesim çalışan kesim. Yüksek zümre elini bile sürmedi. Ayvalıkgücü burada iş adamları nerede?” diyerek serzenişte bulundu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta mücadele eden Ayvalıkgücü Belediyespor yararına düzenlenen piyango çekilişi, 9 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda noter huzurunda yapıldı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile koordineli eşya piyangosunda çekilişi farklı vatandaşlar yaparken piyangonun en büyük hediyesi olan arabanın talihlisini 6 yaşındaki Bulut Kocaman belirledi. Çekiliş törenine Kulüp Başkanı Güngör Sezer Kulüp başkan yardımcısı Mehmet Kuran, yönetim kurulu üyeleri Yücel Demir, İlker Anaz Engin Kocaman, Deniz Dalkılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, takım teknik adamları taraftarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan çekilişte, 1941 numaralı bilet sahibine elektrikli süpürge, 1080 numaralı bilet sahibine mikrodalga fırın, 2475 numaralı bilet sahibine TV, 1223 numaralı bilet sahibine Çamaşır Makinesi, 1673 numaralı bilet sahibine Buzdolabı çıktı. Otomobili kazanan talihlinin bilet numarası ise 0545 oldu. Otomobil ve eşyaları kazanan kişilerin 15 gün içinde kulübe başvurması gerektiği hatırlatıldı.

Öte yandan ‘Takımına destek ol, arabayı kazan’ sloganıyla hazırlanan piyangoya katılımın yetersiz olduğunu, Ayvalık Belediyesi’nin bin adet bilet alarak destek verdiğini kulübün ise tanesi 100 liradan  1200 bilet satışı yaptığını belirten Kulüp Başkanı Güngör Sezer, “Bir tane oda başkanı bilet almadı. Muhtar Kent’i eski TÜSAİD Başkanı Ümit Boyner’i, Rami Koç’u Ayvalık’ta ama biri destek vermedi. Destek veren kesim çalışan kesim. Yüksek zümre elini bile sürmedi. Ayvalıkgücü burada iş adamları nerede?” diyerek tepki gösterdi.  Otomobil ve hediyelerin maliyetinin 100 bin lirayı bulduğu ayrıca Milli Piyango İdaresine 7 bin 500 lira ödendiğini ifade eden Sezer, “Bu kadar emek harcadık bu kadar koşturduk. Desteği geçtik köstek olmasınlar” dedi. Eşya Piyangosu takım için 1980’li yıllarda yapılmıştı.