GÖKSEL KORTAY AYVALIK’TAN EMEK ÖDÜLÜ ALDI

Nilgün  KAYA

  1. Ayvalık Tiyatro Festivali’nde Türk Tiyatrosunun önemli isimlerinden ses sanatçısı Göksel Kortay’a, emek ödülü verildi.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) ve Ayvalık Sanat Derneği (ASD) tarafından düzenlenen 8. Ayvalık Tiyatro Festivali’nin ikinci günü etkinlikleri kapsamında Emek ödülü töreni yapıldı. Festivalin bu yıl ki emek ödülü Göksel Kortay ve Haldun Dormen ‘e verildi. Yoğunluk nedeniyle Ayvalık’a gelemeyen Haldun Dormen’in ödülü kendisine gönderilirken Festivale katılan Göksel Kortay, emek ödülünü Yönetmen Yıldırım Yanılmaz’ın elinden aldı.

“AYVALIK, TİYATROYA BAŞLADIĞIMDA İLK TURNEYE GELDİĞİM YERDİR”

Büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirten Göksal Kortay, “Beni bugün çok şımarttınız. Bu kadar şımartırsanız gitmem kalırım. Ayvalık benim göz ağrımdır. Ben balayımı, .ok mutlu günlerimi burada geçirdim. Kuzenim burada 翻墙 oturuyor, onlara gelirim her yaz. 54 yıl önce tiyatroya başladığım ilk yıl, ilk turnemi Ayvalık’a yaptım. Ayvalık, Türkiye’de benim en sevdiğim sahil yöresidir. Ayvalık muhteşem. Halkı muhteşem. Dokusu, denizi, balıkları muhteşem” dedi.