AYVALIK GIDA OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde kurulması planlanan Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyeti, ilk toplantısını ve bölgede incelemesini 28 Şubat Çarşamba günü yaptı.

Altınova Hizmet Binasında düzenlenen ilk toplantıya, Müteşebbis heyet başkanı Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Başkanvekili Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve diğer üyeleri İbrahim Mühürdaroğlu, Eşref Uslu, Ahmet Erkal, Zekeriya Babayiğit, , Aydın Şensal, Halil Cevdet Kantarcı, Mustafa Büyükçıvgın, Ahmet Süner, Orhan Tunç ve OSB sorumlusu Ozan Coşkun katıldı.

Ayvalık Belediyesi’nin projesini hazırladığı Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde mütevelli heyetini kurduklarını, projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Rahmi Gençer,‘’Altınova’mız bugüne kadar tarımla var oldu. Ancak bugün tarım potansiyeline turizm potansiyelini ekledi. Bütün çiftçimiz üretimin her aşamasını kendisinin yapacağı bir sistemi hayata geçireceğiz. Bunun sonucunda da tüm gelirin bölge halkında kalmasını istiyoruz. Bu adım bölgede işsizlik ve göç sorununun çözümü için en büyük adım olduğunu düşünüyoruz. Üreticilerimiz kümeleşerek büyük üreticilerle aynı desteği alacak ve onlarla rekabet edecek. Bu bölgede hayvancılık, süt ürünleri, mandıralardan teklifler geldi. Bamya, domates, salça, konserve fabrikaları, yem tesisleri, sulu gıda, meyve suyu fabrikaları sırada bekliyor’’ dedi. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ‘’ Müteşebbis heyeti olarak, 480 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan buraya teklif veren firmalar ve fabrikaları belirleme, parselleme konusunu görüştük. Ülkemiz ve Ayvalık bölgesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayvalık’a hayırlı olsun ‘’ dedi. Toplantı, heyetin Altınova Mahallesinde Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanan arazide incelemeler bulunmasının ardından son buldu.