AYVALIK’TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI

Yeni İş Kurana KOSGEB’den 50 Bin TL Hibe

Nilgün KAYA

Ayvalık Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ‘Girişimcilik eğitimi’ ne 23 Ocak günü başlandı. Kendi işini kurmak için KOSGEB hibelerinden faydalanma imkânı bulacak girişimcilere, 32 saatlik eğitim sonucunda sertifika verilecek.

Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kişi, Balıkesir’den gelen eğitmen Yasemin Arslan Güven’den girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama ve yaratıcılık egzersizleri konusunda bilgi aldı. Hem yerel dinamiklere dayalı girişimcilik desteğinin hem de eğitimlerin arttığını ifade eden Yasemin Arslan Güven, “2013’te ilçeler dâhil 150 yeni girişimciye destek verilirken şu anda bu sayı 850’ye ulaştı” dedi. 23-26 Ocak tarihleri arasındaki girişimcilik eğitimleri sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Ekonomik kalkınma ve İstihdam sorunlarının çözümünde temel faktör olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen Girişimcilik Uygulamalı Eğitim Programına katılmak için; Kuruma kayıtlı işsiz olmak (emekli olanlar hariç), 18 yaşını tamamlamış olmak, girişimcilik programından daha önce yararlanmamış olma şartları aranıyor. KOSGEB tarafından Girişimcilere, 50 Bin lira hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği veriliyor.