ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası, 10 Şubat Cumartesi günü yaptığı Genel Kurul toplantısında yeni yönetimini belirledi.  Tek listenin katıldığı genel kurulda, mevcut başkan Aziz Ciddi yeniden başkan seçildi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te başlayan genel kurula, Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Oda yönetim ve üyelerinin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekili Necdet Erkan, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Rıza Tekin, Ayvalık Vergi Dairesi Müdür Adem Torun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, Edremit Lokantacılar Odası Aydın Tüzmen katıldı.  Divan heyeti, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan vekili Necdet Erkan başkanlığında, Hayati Seçen, Alaattin Akçeşme, Necdet Berber ve Tayfun Hüseyin Oğuz’dan oluştu.

2014 ‘ten 2017’ ye görev yapılan yıllarla ilgili faaliyet raporu hakkında bilgi veren Aziz Ciddi, “Odamızın işlemleri 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar kanununa göre yapılmaktadır. Odamız, ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile iyi ilişkiler ve diyaloglar içerisinde bulunmaktadır. İlçemiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra ulaşımda birçok değişiklik olmuştur. Bu değişiklikte şehir içinde çalışan taksi dolmuşlarımız, M plakalı araçlar, Sarımsaklı, Altınova, Köy Birlik minibüsçü esnafımız belediyenin validatör sistemine dâhil olmuşlardır. Bu geçiş sürecinde odamız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi UKAME başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olup, üyelerimizin her türlü sorunlarının çözümü için çalışmalar yapılmıştır. Bu ekip işi ve gönül işi. Biz hep beraber gönüldaş olmuşuz arkadaşlarla hepsine tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Yönetim faaliyet ve denetim raporları ile Bilanço gelir gider hesapları okunup oylandı. Tahmini gelir ve giderler 324 bin 500 lira olarak açıklandı. Toplantıda söz alan Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, sorunların çözümü için oda ve üyeleriyle sürekli istişare içinde bulunduklarını belirterek, Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı yeni tebliğ hakkında bilgi verdi. Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, “Üyelerinizin anlaştığı, üzerinde mutabık kaldığınız ve UKAME’ye gönderdiğiniz her kararı Balıkesir olarak destekleyeceğiz” dedi.

Şakir Pehlivan, Doğan Akkuş, Şevki Bayri, Aydoğan Dönmez, Salih Özyavaş, Hıfzı Türkyılmaz, Fevzi Ciddi, Hüseyin Kazalı, Ahmet Yüksel, Halil Kuzu, Faik Balkur, Cemal Aytaç, Eniz Şirinkaya, Salih Gönenç, Ahmet Senek, Ali Savaş Yavaş, Nazmi Konakoğlu, Süleyman Çetin, Hamit Dervent, Neşet Güngör, Ömer Can, Mustafa Uzun,  Mehmet Doğan, Hasan Dalgacı, Şevket Yaşar, Mehmet Emin Kaymaz, Halil Kırca, Kadir Kaplan, Erdoğan Mantı’ya odaya hizmetlerinden ötürü plaketle teşekkür edildi.

315 üyesi olan Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kuruluna katılan 80 üyenin  tamamının oyunu alan Aziz Ciddi yeniden başkan seçildi. Aziz Ciddi’nin listesinde; asil üye olarak Mustafa İbrahim Mert, İsmail Yıldız, Mehmet Eray Eker, Süleyman Aslan Ahmet Şahin Dikmen, Hacı Mehmet Karakuş, yedek üye olarak Fatih Uzun,  Dilek Özden, Süleyman Okçu Mehmet Tuna, Necat Can Gürol Karazeybek ve Nuri Özsoy’un yanı sıra Denetim Kurulu’nda; Ferit Buluş, Fırat Yavaş ve İbrahim Özyavaş asil, Akan Derya, Sebahattin Şerin ve Hakan Senek yedek üye olarak yer aldı.