CUNDA’DA YANGIN, AYVALIK’TA YOĞUN DUMAN KORKUTTU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Cunda (Ali Bey) Adası’nda meydana gelen ev yangını ile akşamüzeri ilçe merkezinde görülen yoğun duman vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Ali Bey Adası Namık Kemal Mahallesi’ndeki yangın, Karanfil Sokak’ta bir evin dış kısmında yapılan ve mutfak olarak kullanılan bölümde meydana geldi. Saat 13.20’de çıkan yangına 1 araç ile müdahale eden Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği yangını yarım saat içinde söndürdü. Mutfak olarak binada maddi hasara neden olan yangının elektrik arızası nedeniyle çıktığı belirlendi.

Ayvalık merkezinde ise saat 18.00 ‘de görülen yoğun duman endişeye neden oldu. Alınan bilgiye göre; duman Kemalpaşa Mahallesi Merkez Hastane Caddesi 10. Sokak’ta Öğretmen Evlerindeki kalorifer kazanından kaynaklandı. Kalorifer kazanına yapılan fazla yükleme sonucu biriken duman, apartman sakinlerinin yanı sıra çevrede yaşayan vatandaşlara da korku dolu anlar yaşattı. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğinin de müdahale ettiği olayda, kaloriferin kapatılmasıyla sorunun giderildiği belirtildi.