AYVALIK BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısını Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yaptı.

Meclis toplantısı 7 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Hukuk Komisyonundan gelen fahri hemşerilik konusunun görüşülmesi ile başladı. Yine Hukuk komisyonundan gelen Ali Bey Adası Nuri Zarplı Okulu önündeki yeşil alana Ali Bey Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği kurucularından merhum İbrahim Öztürk’ün adının verilmesi konusu gündemin ikinci maddesi oldu. Toplantıya meclis üyeleri Aydın Derinova, Ufuk Ova, Özge Toygar, Firdevs Türkyılmaz, Şeref Akın ve Ufuk Turan mazereti nedeniyle katılamadı.

Vergi Dairesi bilirkişi seçimi, Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübü Basketbol Takımı antrenörleri ile Ayvalık Judu Ju- Jitsu Spor Kulübü Derneğinin yurt dışına çıkış talebi, Sakarya Mahallesi 1741 ada, 34 parselde kayıtlı 120,26 m2 lik gayrimenkulün belediyemize ait 111/6013 (22,2m2) hisse satışı, Namık Kemal Mahallesi 1004 ada, 6 parselde kayıtlı mülkiyeti belediyemize ait gayrimenkulün satışı, Ali Bey Adası hediyelik eşya satışı yapılan dükkânlar ile alakalı protokol yapılması, İlçe sınırları içinde bulunan uygun görülecek bir alana Dr. Fazıl Doğan isminin verilmesi, Belediye öncülüğündeki Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve korosu ile eğitmenlerinin 23 Nisan’da Paris’te yapılacak kutlama etkinliklerine katılmaları, Meclis imar komisyonundan ve İmar Dairesinden gelen konular toplantıda ele alınan konular oldu.

Ayvalık Kültür Sanat Vakfı’ndan gelen dilekçe ile Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Müzik Festivalinde konser veren İtalyan Müzisyen Prof Marco Misciangaya’nın fahri hemşeri yapılma önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Ali Bey Adası’nda Nuri Zarplı Okulu karşısındaki yeşil alana merhum İbrahim Öztürk’ün isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Vergi Dairesi’nde bilirkişi yapmak üzere meclis üyeleri Şakir Sakarya asil,  yedek üyeliğe ise Mehmet Ali Tuncer önerildi. Öneri oy birliği ile kabul edildi. Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübü Basketbol Takımı antrenörleri ile Ayvalık Judu Ju- Jitsu Spor Kulübü Derneğinin yurt dışına çıkış talebi değerlendirildi ve hizmet pasaportu verilmesi oy birliği ile onay verildi.

Sakarya Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 22.2 m2 lik alanın satışı için encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Namık Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 61 m2’lik gayrimenkulün satışı konusu görüşülmek üzere İmar ve Hukuk komisyonuna sevk edildi. Ali Bey Adası hediyelik eşya satışı yapılan dükkânlarla ilgili belediyenin şahıslarla yaptığı 10 yıllık protokolün bittiği, yol ve yeşil alanlar olduğu için bir çalışma yapılması gerektiği belirtilerek konu hukuk komisyonuna sevk edildi. At Arabacılar Meydanına Dr. Fazıl Doğan isminin verilmesi konusu incelenmek üzere hukuk ve imar komisyonuna sevk edildi.

Belediye öncülüğündeki Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve korosu ile eğitmenlerinin 23 Nisan’da Paris’te yapılacak kutlama etkinliklerine katılmaları için gereken yaklaşık 5 Bin Eoruluk masrafın Belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Ulaşımın sponsor desteği ile sağlanacağını belirten ve konaklama için sponsor arayışının sürdüğünü belirten belediye başkanı Gençer, bulunduğu takdirde bu harcamanın yapılmayacağını belirtti. İbrahim Mühürdaroğlu tarafından verilen Altınova’daki grayderin Altınova Sağ Sahil Sulama Birliğine hibe olarak verilmesi konusunda, greyderin devamlı bakım isteyen arızalı bir greyder olduğu ve çok kullanılmadığı, birliğin de tarım yollarındaki sıkıntıları düzeltmek için greydere ihtiyacı olduğu belirtildi. Greyderin birliğe hibesi oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonundan gelen Kemal Paşa Mahallesi 1453 ada, 81-82-83 parsellerde kayıtlı taşınmazlar ile alakalı 1/1000 ölçekli ve 1 /500 ölçekli koruma amaçlı imar plan değişikliği talebini içeren 7. Madde, bağımsız ve Ak partili meclis üyelerinin uyarıları üzerine İmar komisyonunu imar ve hukuk komisyonuna havale edildi.

“TARİHİ TAŞLAR, MEYDANDA KULLANILACAK”

Ayvalık’ın At Arabacılar Meydanı’nda Belediye tarafından başlatılan iyileştirme projesi devam ediyor. Meydandaki tarihi taşların tekrar yerine konmasını isteyen vatandaşlar, sosyal medyada tepkilerini dile getirirken Belediye Başkanı Rahmi Gençer, meydandan kaldırılan taşların yeni düzenlemede yol olarak ayrılan bölüme tekrar yerleştirileceğini açıkladı.