AYVALIK’IN İTFAİYESİNİN YENİ MÜFREZESİ CUNDA’DA OLUŞTURULDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 4’ncü İtfaiye Müfrezesi Cunda (Ali Bey) Adası’nda oluşturuldu. 7/24 hizmet verecek Müfrezede 6 İtfaiye personeli görev yapacak.

Son yıllarda sadece ormanlık alanda değil, düğün salonu, kafe ve hediyelik eşya çarşısında çıkan yangınlarla üst üste tehlike yaşayan Ayvalık’ın Cunda Adası’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği yeni bir müfreze oluşturdu. Grup Amiri Murat Turgut’un girişimleri üzerine oluşturulan Cunda (Ali Bey) Müfrezesi, 24 Haziran günü göreve başladı.

Adaspor sahasının karşısında, Ayvalık Belediyesi’nden tahsis edilen alana, içinde tuvalet, banyo, mutfak, yatak ve dinlenme bölümü de bulunan bir konteyner yerleştirildi. Özellikle yaz sezonunda adada meydana gelen yangınlara müdahalede trafik yoğunluğu nedeniyle sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Murat Turgut, Ayvalık İtfaiyesi olarak olası yangınlara en kısa sürede müdahale ederek, can ve mal güvenliği sağlamak istediklerini bu nedenle adada bir müfreze oluşturduklarını ifade etti.

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği’nin Altınova’da bulunan müfrezesine önceki yıl, plajı ile binlerce turistin geldiği Sarımsaklı eklenmişti.  Toplam 56 personeli, 24 metre merdivenli 2 aracı, 18 metre merdivenli 1 aracı, 1 su tankeri, 1 kurtarma aracı, 3 arazözü bulunan Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, arazözlerinden birinin kullanımını Cunda Müfrezesine verdi.