BAŞKAN ÖZMEN GÜVEN TAZELEDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi; Mevcut Başkan Elmas Özmen tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkan seçildi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde 2 Şubat Cuma günü yapılan genel kurul, Afrin harekâtının başarılı olması ve şehitlere rahmet dilekleri ile başladı.

Divan heyeti; Birlik Başkanı Fehmi Erdem, birlik başkan vekili Necdet Erkan, Birlik yönetim kurulu üyeleri Hayati Seçen, Alaattin Alçeşme, İsa Erol, bakanlık temsilcileri Akın Savaş ve Sabri Duyar’dan oluştu.  Genel Kurula; Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sakarya Pazarcılar Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Balıkesir Sebzeciler Odası Başkanı Ayhan Baydon, Balıkesir Birlik Başkanı Fehmi Erdem, Birlik Yönetim kurulu üyeleri, Gömeç Oda Başkanı Osman Duran, Edremit Oda Başkanı Mehmet Güven, Balıkesir Tuafiyeciler Oda Başkanı İsa Erol, Altınova ODA Başkanı Süleyman Bağkazan, Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ali Gür, Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Aziz Ciddi ile Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odasına kayıtlı esnaflar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2014-2018 yılları arası faaliyet raporu okundu. Oy birliği ile faaliyet raporunun kabul edilmesinden sonra bilanço ve yönetim kurulu ile denetim kurulunun aklaması maddeleri oylandı. 2021’e kadar olan yeni dönem çalışma programı ile program içinde yapılacak teorik-pratik kurslarla ilgili planlama açıklandı. 2018 tahmini bütçesi 314 bin 609 lira gelir ve gider olarak açıklandı. Tek liste ile gidilen seçimlerde odanın 4 yıldır başkanlığını sürdüren Elmas Özmen, güven tazeledi.

“ESNAFIMIZIN PARASININ HESABINI HEP YAPTIK, HEP YAPACAĞIZ”

Oda olarak anne- babalar günü ve 23 Nisan’da ise çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Elmas Özmen, “Esnafımızla birlikte ramazan ayından önce 300 çocuğumuzu imece usulü giydirdik. Oda olarak esnafımızın hep yanında olduk. Bu birlik ve beraberliğimiz tüm bölgelerde ilgiyle karşılanıp konuşulur olduk. Odamızı farklı yerlerde gerçekleştirilen toplantılarda aslanlar gibi temsil ettik. Bazıları rahatsız olsa da tüm ülkedeki pazarcı esnafının çalışma şartlarının düzelmesi gerektiğini altını çizip yüksek sesle dile getirdik. Bir lira harcırah ve bir lira ağırlama masrafımız yok. Bizim üzerimizde Rahmetli Murat Özmen’lerin mareşallerin, Yörük Mehmet Alilerin, Tuncer Satıcıların emeği var. Çok şükür ki helal ile haramı bize öğrettiler, onlara layık olmaya çalışıyoruz. Bu esnaf kitlesinin ne şartlarda para kazandığını en iyi bilen kişilerden biriyim. Esnafın parasının hesabını hep yaptık, hep yapacağız. Daha yapacak çok işimiz var yapmaya da devam edeceğiz. Bizlere izin verildiği sürece” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanına da yardımları için teşekkür eden Özmen, “ Belediyede yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Armutçuk pazarında, Altınova Pazarında çalışmalar yaptı. Perşembe Pazarında düzenleme yapıyor. Bizi yalnız bırakmadı. Pazarlarımız da şartlarımız düzeldikçe marketlerle savaşmak daha kolay olacaktır. İnşallah Cunda ve yeni Altınova pazarlarını yapmak ta bize nasip olur” dedi. Afrin harekâtı için de şiir okuyan Başkan Elmas Özmen, büyük alkış aldı.

Oda kurucularından Hayati Topçu, ilk oda başkanı Erol Gümüşgerdan, Nejdet Çakır,  Kazım Çokkorkmaz, Cemal İncedayı, Muharrem Özmen, Metin Dümen, Orhan Gürtepe, Hayrettin Topçu, Mustafa Dümen, Muzaffer Sürücüoğlu, Cemal İncedayı Recai Duran,  Hilmi Yılmaz İrfan Eşmeler, Erdal Akbulut, Haasan İşgören, İbrahim Gök İbrahim İyibüken, Recep Durko,Sehfi Duran Ferit Hacıoğlu, Nejdet Yavaş Mustafa Yükan, Şevket Bağkazan, Faruk Özek Celil Ok, Gültekin Güloğlu, Fehmi Enginler, Ahmet Darbuka,  Sefer Çarıkdiken plaket verilerek teşekkür edildi.

210 üyesi olan Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odasının Elmas Özmen başkanlığındaki yönetiminde Murat Eygin Ali Gök Ali Bilen Aydoğdu Akın Çakır Mesut Özek Eyüp Süslü asil üye olarak yer alırken yedek üyeler, Barış Gürbüz Mehmet İyibüken, Recep Durmaz Hasan Kunduzcu Gürkan Avcı, Sedat Ekin ve Onur Gürtepe’den oluştu. Oda Denetim Kurulunda Mustafa Özkuru Süleyman Sürücüoğlu ve Uğur Çaycılar asil üye, Kemal Köse, Tolga Arguç ve İlhan Boysener yedek üye olarak görev yapacak.