ÖDENEK HAZIR, İZİN BEKLENİYOR

Nilgün KAYA

Yaz aylarında yüzbinleri ağırlayan ve enerji tüketiminde kesintilere neden olacak kadar artış gösteren Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesine bağlı Sarımsaklı sahil hattındaki, elektrik iletim hatları yer altına alınıyor.

Son 5 yıldır gündeme gelen ve UEDAŞ tarafından programa alınması talep edilen konu son olarak AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun bölgeye yaptığı ziyarette vatandaşlar tarafından talep edildi. Yazın Ayvalık’ın 17 Megawatlık enerji kullanımını16 megawat ile takip ettiği öğrenilen Sarımsaklıda, yoğun kullanımın yanı sıra deniz kıyısında kalması nedeniyle tuzlanma nedeniyle arızaların da yaşandığı elektrik iletim hatlarının yer altına alınması için ihale süreci tamamlandı.

Her sene tuzlanma sorunu yaşanan, kimi zaman itfaiye yardımıyla yıkanan sahil bandındaki elektrik iletim hatlarının yer altına alınma çalışmasının başlaması için bölgenin kıyı kenar çizgisinde kalması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelecek izni beklediği öğrenildi. Çalışma, Sarımsaklı Bulvarı üzerinde eski Karayolları Kampı ile Maliye Kampı arasındaki 1500 metrelik bölüm ile arka tarafta Cumhuriyet Caddesi ile Millet ve istiklal Caddelerinin bir bölümünü kapsayacak. Konuyla ilgili bilgi veren Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu vatandaşlara verdiği sözü tuttuğunu söyleyerek, “ UEDAŞ yetkilileri ile görüşerek hızla yatırım programına alınmasını istedim. Süreci hızlandıran UEDAŞ yetkilileri ihaleyi onayladı. 3,5 Milyon TL ihale bedeli ile en kısa zamanda çalışmalara başlanacak” dedi. Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay, bölge turizmine büyük katkısı olacağını belirttiği yatırım için bölge halkı adına vekil Aydınlıoğlu’na teşekkür etti. Sezona kadar tamamlanması planlanan çalışma kapsamında Sarımsaklı Fırın’ı karşısına da ilave trafo konulacak.