ANKARA’DA, AYVALIK’IN UNESCO SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ

Nilgün KAYA

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde temaslarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in, Ayvalık’ın UNESCO sürecini gündeme getirdiği öğrenildi.

Önceki gün gerçekleşen görüşmeler sırasında Başkan Gençer’e UNESCO Dünya Mirası alan yönetimi birim sorumlusu Yalın Tüzmen, Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy da eşlik etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ederek, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Müze Müdürü Bahar Çakırhan, müze görevlisi Yavuz Orta Akarsu’dan müze hakkında bilgi alan Gençer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Ekim 1927’te CHP Kurultayı sırasında ölümsüz eseri Nutuk’u okuduğu kürsü önünde Genel Müdür Kurt ile Ayvalık’ın UNESCO sürecini görüştü.

‘’UNESCO KALICI LİSTESİNE GİRMEK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞACAĞIZ’’
Ayvalık’ın UNESCO sürecinde yol haritası konusunda birlikte çalışmak gerektiğini ifade eden Rahmi Gençer ‘’Endüstri Peyzajıyla birlikte Ayvalık’ımızın Tarihi’nin dünya çapında tescillenmesi için en önemli adımlardan biri attık ve bu adımı başarıyla sonuçlandırdık. Kalıcı listeye girmek adına gerekli çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi. Ayvalık’ta 23-24 Mart’ta, Ayvalık Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğinde yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı’na davet alan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Ayvalık’taki kültürel mirasının kendileri için çok önemli olduğu ifade ederek toplantıya katılacağını belirtti.