GENÇ ÇİFTÇİYE KÖYE DÖNÜŞ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Nilgün KAYA

Genç çiftçilere 30’ar bin liralık hibe desteği sağlayan proje kapsamında Ayvalık’ta 14 genç çiftçiye toplam 450 bin liralık köye dönüş desteği verildiği öğrenildi. Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, kırsal kesimden göçün önlenmesi ve genç çiftçilere gelir sağlayan projenin 2018 yılında da devam edeceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı‘nın Genç Çiftçi Projesine başvuruda bulunan Ayvalıklı 14 çiftçi, kişi başı 30’ar bin liralık hibe desteği almaya hak kazandı. Karaayıt ve Çamoba kırsal mahallelerinden iki çiftçiye, 30 bin lira karşılığı olan 35’er dişi koyun ve 2 koç olmak üzere toplam 4 adet küçükbaş hayvan teslimatı yapıldı.

GTH Ayvalık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, “ 2017 yılında Genç Çiftçi projesine başvurup projeden faydalanma hakkı kazanan 12 çiftçimize daha dişi büyükbaş ve arı teslimatı önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Hem kırsal kesimden göçün önlenmesi hem de genç çiftçilerimize gelir sağlanması amaçlanan Bakanlığımızın yürüttüğü genç çiftçi projesine 2018 yılında da devam edilecektir” dedi.