GÜMRÜK GÜNÜ’NDE TURİSTLERE ÇİÇEKLİ, LOKUMLU KARŞILAMA

Nilgün KAYA

Dünya Gümrük Gününü kutlayan, Mesut Koç yönetiminde Ayvalık Gümrük Müdürlüğü personeli, Kuzey Ege’nin tek gümrük idaresi olmanın hem gururunu hem de zorluğunu yaşıyor. Bu yıl ki sloganın ‘Ekonomik kalkınma için güvenli bir iş ortamı’ olduğunu belirten Müdür Mesut Koç, “Misyon ve vizyon olarak tabii ki gümrük hizmetlerini yerine getirmek ve Ayvalık halkına hizmet etmek” dedi.

26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutlayan Ayvalık Gümrük Müdürlüğü, Ata’nın anıtına çelenk sundu, merkezi yönetimi ziyaret ederek Ege’nin karşı yakasından gelen konukları Deniz Hudut Kapısında karşıladı.  A Sınıfı gümrük idaresi olarak Altınoluk’tan Altınova’ya kadar olan bölgede, 21 personel ile özveriyle göreve devam ettiklerini belirten İlçe Gümrük Müdürü Mesut Koç, bu yıl ki sloganlarının ‘Ekonomik kalkınma için güvenli bir iş ortamı’ olduğunu ifade etti. Dünya Gümrük Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda Cuma sabahı saat 09.00’da tören düzenlendi. İlçe Gümrük Müdürlüğü yönetim ve personelinin katıldığı törende Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gümrük Müdürlüğü, törenin ardından Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ı ziyaret etti.

“2 MİLYON DOLAR İHRACAT, 12 MİLYON DOLAR İTHALAT RAKAMINA ULAŞTIK”

İlçedeki çalışmalar, Ayvalık’ın ithalat ve ihracat kapasitesi hakkında bilgi veren Müdür Mesut Koç, Ayvalık Gümrük Müdürlüğünün 2017 yılında 2 milyon dolar ihracat, 12 milyon dolar ithalat rakamlarına ulaştığını belirtti. İşleticiliğini Ayvalık Belediyesinin yaptığı Ayvalık Deniz Hudut Kapısından 2017 yılında 863 gelen, 853 giden yolcu gemisi ile 84 bin 939 yolcu geldiği ve 84 bin 623 yolcunun karşı kıyıya geçtiği, Müdürlüğün sorumluluk alanındaki Uluslararası Koca Seyit Havalimanına 74 uçak geldiği ve 65 uçağın kalkış yaptığı açıklandı.

“MİDİLLİ, AYVALIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. BUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Müdür Mesut Koç, “Ayvalık Gümrük Müdürlüğü olarak bu açıklanan yazılı iş ve işlemleri toplam 21 personelimizle gerçekleştiriyoruz. Gümrük Müdürlüğü misyon ve vizyon olarak tabii ki gümrük hizmetlerini yerine getirmek ve Ayvalık halkına hizmet etmek önceliğimiz. Ayvalık’ta en büyük kitlemiz Midilli’den gelen yolcularımız. Doğal olarak görevimiz onları en iyi şekilde karşılayıp en iyi hizmeti vermek. Misyonumuz işlemleri hızlı ve güvenli yürütmek. Bunları yaparken de güler yüzlü ve özverili çalışmak. Ayvalık halkı için Midilli çok önemli. Midilli’den gelen turistler çok önemli. Bunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda personelimiz görevini yerine getirmekte” dedi.

“BU KÖKLÜ TEŞKİLATIN YAPTIĞI HİZMETLER ÜLKE İÇİN YADSINAMAZ HİZMETLER”

Temsil ettiği mevkii ve alan olarak gümrüklerin önemine değinen ve Dünya Gümrük Gününü kutlayan Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin çok zor bir işi üstlendiğini belirterek, “Bu teşkilat ülkemizin köklü teşkilatlarımızdan. Yapmış olduğu hizmetler yadsınamaz hizmetler. Bir ülke için bir ülke insanı için olmazsa olmaz hizmetler. Dünyanın artık birbiriyle entegre olduğu insanların ve mal akışının bu kadar hızlandığı bir dünyada bu teşkilat önemli hizmetler yapıyor. Bugüne kadar bu teşkilatın mensupları da ülkesine hizmet noktasında elinden geldiğince güzel hizmetler verdi. Şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

EGE’NİN KARŞI KIYISINDAN GELEN KONUKLAR KARŞILANDI

Kaymakam Görgülüaslan’a bir buket çiçek ve Gümrük Müdürlüğü arması bulunan tabak hediye eden Gümrük Müdürlüğü yönetim ve personeli, daha sonra Deniz Hudut Kapısına geçen Müdür Mesut Koç ve Gümrük Müdürlüğü personeli, Midilli- Ayvalık arası sefer yapan gemiyle ilçeye gelen yolcuları karşıladı. İnşaat nedeniyle kapalı olan binası yerine oluşturulan prefabrik bir bölümde hizmet verilen alanda yolculara çiçek ve lokum ikram edildi. İkramlar karşısında şaşıran vatandaşlar, Gümrük günü nedeniyle yapılan ikramlara teşekkür ederek, devamını beklediklerini söyledi.