AYVALIK’IN KANATSIZ MELEKLERİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta yeni kurulan ‘Kanatsız Melekler’ Derneği, engelliler için ekonomik ve sosyal projeler üretecek. İlçedeki zihinsel ve bedensel engellileri tek çatı altında toplayarak, onları hayata dâhil edecek özgün projeler üretmeyi amaçlayan dernek yönetimi çalışmalara başladı.

Ayvalık’ta sadece rehabilitasyona giden yaklaşık 500 engelli birey olduğunu, aileleriyle birlikte en az 2 bin kişiye ulaşan bir camia ile evinden çıkamayan engelli bireylerin de yaşama dahil olması için projeler hazırlayacak olan dernek, ilk ziyaretini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e yaptı.

“ENGEL AYRIMI YAPMADAN TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Genel Başkanlığını Neslihan Meriç’in, kurucu başkanlığını Özer Uygun’un üstlendiği dernek yönetiminde Ece Mecal ve Beste Kılıç yer alıyor. Ayvalık Kanatsız Melekler Dernek Genel Başkanı Neslihan Meriç, amaçlarının engel ayrımı yapmadan, bedensel ve zihinsel engellileri tek çatı altında toplamak, engellilere yönelik sosyal projelerle,  aileleri için ekonomik projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Ayvalık’ta zihinsel ve bedensel engellilere yönelik dernekler olduğunu, onlara tek çatı altında toplanma teklifini götüreceklerini belirten Meriç, “İlçemizdeki dernekleri bütünleştirmek istiyoruz. Onlarla da görüşeceğiz isterlerse bu şekilde devam edebilir ya da bize katılabilirler. Çünkü derneklerin çalışmasında bazı konularda eksiklikler gördük. A grubu b grubu ile sürekli çatışma halinde, çekememezlik var ve olan engelli bireylere oluyor” dedi.

ENGELLİ KOROSU VE HALK OYUNLARI EKİBİ OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Engelli korosu ve halk oyunları ekipleri oluşturma planları olduğunu ifade eden Meriç, “Ev hanımı bir veli yeri geldiğinde açacağımız stantlarda el emeklerini paylaşıp satabilir kendine bir kazanç sağlayabilir. Okuma yazma bilmeyen velilere okuma yazma dersi vermek istiyoruz. Benim mental engelli bir kardeşim var. Özer Uygun Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu yönetimdeki diğer arkadaşlarımızın da rehabilitasyon merkezi deneyimleri var. Yani yönetim olarak engelli bireyler ve ailelerini tanıyoruz sorunları biliyoruz. Konuya vakıf kişileriz” dedi. Derneğin adına ‘Kanatsız Melekler’ demelerinin nedeninin engelli bireylerin yeryüzüne inen melekler olduğunu düşünmeleri olduğunu söyleyen Meriç, “O kadar masumlar ki onlar yeryüzünün kanatsız melekleri” dedi. İlçede merkezi yönetim, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyen Meriç, ortak projelere sıcak baktıklarını vurguladı.