CHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Nilgün KAYA

2 Aralık 2017 Cumartesi günü yapılan,  Olağan Genel Kurul sonrasında, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Şalmanlı, görevi eski başkan Ahmet Toker’den devraldı. Parti ilçe başkanlığında yapılan devir teslim töreni birlik ve beraberlik mesajları verilmesiyle sona erdi.

Görevde olduğu 2 yıl süresince yönetim olarak güzel şeyler yaptıklarına inandığını söyleyen Ahmet Toker, Hüseyin Şalmanlı’ya ilçe başkanlığının anahtarını teslim ederken “Bu çalışmamız sırasında bizimle çalışan arkadaşlarımızın gerek içeride gerek dışarıda ,sokakta, evde,sandık başında veya değişik yerlerdeki çalışmaları yadsınamaz. Bazı arkadaşlarımızın emeği daha çok alkışa layık. Bu konuda öncelikle yükün ağırlığını çeken eski ilçe sekreterimiz sekreterimiz yeni İlçe Başkanımız Hüseyin Şalmanlı’ya,örgütten sorumlusu başkan yardımcısına ,eğitim sekreterimize,bilişimcimize,komisyonların başındaki ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, partimize desteğini esirgemeyen bütün arkadaşlarıma huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun başarılı olacaklarına eminim”dedi. Kongre sürecini değerlendiren Hüseyin Şalmanlı, “Delegelerin, üyelerin, il başkanı ve il yönetimindeki arkadaşlarımızın katılımıyla gayet kalabalık ve güzel bir kongre yaşadık. Her kongre döneminde bazı isteklerden dolayı kimilerinin kırıldığı, bazı insanların sevindiği süreçtir ama bu bir bayrak yarışıdır.Bu bayrağı Ahmet Başkanımız çok güzel taşıdı. Bizlerin de onurla taşıyacağımıza inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yöneticilik yapmak büyük bir onur. Şahsım adına bu görevi onur ve gururla taşıyacağımı ve ömrüm boyunca benim için çok büyük bir yer tutacağına inanıyorum. Eski yönetim kurulunun çalışmalarını arkadaşlarımla daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bu aile içindeki hizmet yarışıdır. Eski başkanım ve yönetimdeki arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim. Onların çalışmalarında alacağımız feiz ile bizler de daha ileriye gitmeye çalışacağız. Bu seçimin kazananı kaybedeni olduğuna inanmıyorum, kazanan her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Hüseyin arkadaşımız, kongrede demokratik bir şekilde yapılan bir seçimde, katılımın da iyi olduğu bir şekilde seçildi.Bütün yöneticilere örnek bir davranış hem demokrasi adına hem de bu nezaket gösterisi adına bu çok önemli. Partimiz geçmişteki başarılarını arttırarak devam etmek zorunda. şu an bir yönetim kurulumuz var. Çok güzel bir yönetim kurulumuz var ama bu yönetim kurulunu hak eden yüzlerce hatta binlerce insan var. Şimdiki yönetim kurulu’nun yapması gereken, bu insanları da sanki yönetim kurulunda varmış gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin en ön saftaki insanlar gibi olduklarını hissettirip, her an onları yanımıza çağırmak olacaktır.Yapmamız gereken budur. Tek bir hedef var; Ayvalık da , Balıkesirde ,Türkiyede Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı gökdere çekmektir. Bu yüzden herkese kapımız açıktır. Hiç kimseyi, partili, partisiz diye ayırmadan eşit davranıyorum.Bu yönetimde de bunu yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, yeni gelecek insanlara, geçmişte hizmet vermiş insanlara kapılarını açmak ve ortak çalışmayı bilmektir. O benim adamım, bu bunun adamı, o şunun adamı artık bu durumu çözelim. Bu partide bu sıkıntıyı yaşamış en başta kişi benim. Ben 2014 yılında aday olduğum zaman partiyi bomboş bulduk. Ne kadın kolları kalmıştı, ne gençlik kolları kalmıştı, ne yönetim kurulu kalmıştı. Partide kimse yoktu. Parti terk edilmiş edilmiş vaziyette, biz geldik 5 kişilik kayyum ve gönüllü Cumhuriyet Halk Partililer, büyük bir kampanyayla Yerel yönetimi aldık. Çok çalıştık arkadaşlar, çok emek verdik Ama çok üzüldük Bu üzüntülerin tekrar yaşanmaması için Hepimizin birlik, beraberlik içerisinde olması lazım. Onun için, bu yönetim kurulu’nun bu hassasiyeti olacağına inanıyorum. Geçmiş yönetimimiz çok başarılıydı. Şimdiki yönetiminde bu oyların üstüne çıkması için ne yapması gerekiyorsa onu yapmalıdır” dedi.