AYVALIK’TA 11 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Nilgün KAYA

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. Ayvalık’ta 11 bin öğrenci bugün ders başı yaparken 687 öğrencinin birinci sınıf eğitimine başladığı öğrenildi. 

Ayvalık’ta 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde özel ve resmi okullarda toplam 11 bin öğrenci ile 768 Öğretmen ders başı yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır verdiği mesajında, “2017-2018 eğitim öğretim yılının başta okula ilk defa adım atacak olan küçük yavrularımız olmak üzere her kademedeki öğrencilerimize, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sabır ve fedakarlıkla görevlerini ifa eden idareci, öğretmen ve eğitim personellerimize, yavruları ile aynı heyecanı paylaşan velilerimize, eğitimin paydaşı olan tüm camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir kez daha gerek fiziki ve teknolojik altyapı,gerekse eğitime erişim ve eğitim kalitesindeki gelişme bakımından yeni eğitim öğretim yılına çok daha güçlü ve kendimizden emin bir şekilde başlıyoruz. Bu itibarla milli ve manevi değerlerine saygılı, ülkesini seven, akıl, bilim ve evrensel değerleri kendi öz değerleriyle harmanlayabilen nesiller yetiştirmek gayesi etrafında bir araya gelmiş olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. İçinde bulunduğumuz özel, tarihi şartlarda Cumhuriyetimize ve demokrasimize gönülden bağlı, öğretmeniyle, idarecisiyle, velisiyle 15 Temmuz gecesi milletimizin tek yürek halinde püskürttüğü şer şebekesine karşı şuurlu ve her zamankinden daha duyarlı camiamızın bütün fertlerine şükranlarımı sunuyor, evlatlarımızı bilgiden bilgeliğe ulaştırabileceğimiz başarılı ve huzurlu bir yıl geçirmeyi diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

Ayvalık’ta ilköğretim Haftasına yönelik ilk tören 18 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.  Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Milli Müdürlüğü Şube Müdürleri Mete Erbatur ve Erkin Kamacı,  Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdal, Mal Müdürü Mustafa Çınar, ilçe Müftüsü Orhan Tosun, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Törenin ikinci bölümü Altınova Atatürk İlkokulu’nda saat 10.30’da devam etti. Şiirler, halk oyunları gösterileri ile renklenen programda okula yeni başlayan öğrenciler bir üst sınıftaki öğrenciler tarafından çiçekler verildi.