HAYALLERİYLE AĞAÇ KÖKLERİNE CAN, DOĞA İÇİN MESAJ VERDİLER

Nilgün KAYA

Ağaçların yok sayıldığı bugünlerde Ayşecik Anaokulu öğrencileri ağaç köklerini yeniden yeşertti. Yol çalışması nedeniyle kenara atılan köklere hayal güçleri ile yeniden can veren minik öğrencilerin ürettikleri, Ayvalık Sanat Fabrikası’nda açılan sergi ile ağaçları ve doğayı koruma adına önemli mesajlar verdi.

Fotoğraflar: Mustafa Dinç

Ayvalık Ayşecik Anaokulunun 25 öğrencisi,  Okul sahibi öğretmenleri Ayşe Ergün Tosunoğlu yönetiminde özgün bir çalışma gerçekleştirdi. Yol çalışmaları sırasında kopan ağaç köklerini hep birlikte toplayan anaokulu öğrencileri, köklere hayal güçleriyle can verdi.  Çocuklar 1 ay süren çalışma ile ürettiklerini, ‘Hayallerim, Köklerim ve ben’ adlı sergide bir araya getirdi. Sergi, keman dinletisi eşliğinde Sanat Fabrikası’nda bugün açıldı. Sergi, 4 Ağustos Pazar günü de gezilebilecek.

“DOĞRU BİR ÇEVRE İLE ÇOCUKLAR GELECEĞİ DAHA İYİ AYDINLATIR”

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Ayşe Ergün Tosunoğlu, “Yol çalışmaları sırasında çam ağaçlarının köklerinin dışarıda kalması çocukların bunu fark edip toplaması sonucu bu köklere hayat verdik. Çocuklarımız kökleri rengârenk boyadılar. 4-5ve 6 yaş grubu 25 öğrencimiz 22 parça üretti. Ağaç köklerinin kimi Bukalemuna, denizatına kimi ceviz ve zeytin ağaçlarına,  örümcek, elektro gitara, baykuşa benzedi. Bir tane Ağlayan ağacımız var örneğin. ‘Beni ne kadar çok keserseniz kesin köklerim toprağa değdikçe hayat bulacağım’ diyor. Kaz dağları başta olmak üzere çok sayıda ormanımızı katlediyorlar. Biz, çocukların ve toplumun duyarlılığını arttırmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Toplumu iyileştirmezsek çocukları iyileştiremeyiz diye düşünüyoruz. Çocuklarımızı 6 yaşından sonra topluma bırakıyoruz.  Doğru bir çevre ile çocuklar geleceği daha iyi aydınlatır” dedi.

 

HAYALLERİYLE CAN VERDİKLERİ AĞAÇ KÖKLERİNİN SATIŞINDAN ELDE EDİLECEK GELİRLE FİDAN ALACAKLAR

Ağaç köklerinden yaptıkları çalışmaları tanesi 25-50 lira arasında satışa sunan minikler, elde edecekleri gelirle TEMA Vakfından fidan alıp, belediyeden yer talep ederek Ayşecik Anaokulu çocukları olarak bir hatıra ormanı oluşturmayı planlıyor.

 

 

 

 

 

 

.