AVUKATLA İCRA MEMURUNA TORNAVİDALI SALDIRI

Nilgün KAYA

Ayvalık Adliyesinde görev yapan Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal’ın, görüşmeye evine gittikleri borçlu A.Ş tarafından tornavidalı saldırıya uğradığı öğrenildi. Avukat darp edilirken tornavida darbeleri ile yaralanan İcra Memuru Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ayvalık Adliyesi avukat ve personeli, olay sonrası kaçan A.Ş’den şikâyetçi olmak için karakola giden arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal, 22 Haziran günü 15 bin liralık senet borcunu yapılandırmak üzere borçlu A.Ş’nin Fethiye Mahallesindeki evine gitti. Alınan bilgiye göre; A.Ş ‘nin eşiyle evde görüşen Avukat Alp ve İcra Memuru Uysal, eve gelen A.Ş’nin saldırısına uğradı.

“ANİDEN SAÇLARIMI YOLDU, ARKA CEBİNDEN ÇIKARTTIĞI TORNAVİDA İLE SALDIRDI”

Saat 16.30 civarında meydana gelen olayda darp edilen Avukat Elif Ezgi Alp, “Haciz yapmak amacıyla değil, borcu nasıl ödeyeceğini konuşmak üzere eve gittik. Kendisi evde yoktu, eşiyle görüştük, çocukları sevdik. Tebligattan haberleri vardı, baskın gibi gitmemiştik zaten. Evden bir şey almaya yeltenmedik, evi bile gezmedik. Geldiğinde ‘Neden haber vermeden eve geliyorsunuz’ dedi. Tebligatı hatırlattık. ‘Tartışmayalım, siz gelin borcu yapılandıralım. İmkânınız ölçüsünde taksit taksit ödersiniz’ dedik. Bir anda saçlarıma yapıştı. Bir kavga yoktu ortada. Saçlarımı yoldu. Arka cebinden tornavida çıkartınca İcra Memuru arkadaşıma saldırdı. Kalp bölgesinde yaralanma oldu. Küfür ve hakaretler etti. Sonra kaçtı. Hastaneye gittik ve rapor aldık. Polise şikâyet ettik” dedi.  Olayda yaralanan Gürcan Uysal’ın Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi edildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi. Yaşanan olayın ardından Emniyet güçlerine başvuran Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal’ı Ayvalık Adliyesi’nde görevli avukat ve personel de yalnız bırakmadı.

“MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Ayvalık Baro Temsilcisi Kemal Tutkopar, “Bu akşam karakolda idim. Meslektaşlarımızın çoğu da destek için geldiler. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi de ilettik. Menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve şüphelinin biran önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.