BARO VE AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ; “ADALET İÇİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta haciz işlemi için görüşmeye gittikleri A.Ş’in tornavidalı saldırısına uğrayarak darp edilen Avukat Elif Ezgi Alp ve yaralanan İcra memuru Gürcan Uysal’ı ziyaret eden Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, kaçak olan şüpheli şahsın yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istedi.

22 Haziran günü 15 bin liralık senet borcunu yapılandırmak üzere borçlu A.Ş’nin Fethiye Mahallesindeki evine giden Avukat Elif Ezgi Alp ve İcra Memuru Gürcan Uysal, uğradıkları tornavidalı saldırı sonucu yaralandı. Avukat Alp ve İcra Memuru Uysal’a  ‘geçmiş olsun’ demek ve destek vermek için ziyaret eden Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, saldırıya tepki gösterdi.

“BÖYLE BİR OLAY KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Ayvalık Baro Temsilcisi Kemal Tutkopar ve Avukatlarla birlikte Adliye binası önünde bir açıklama yapan Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, “Süreç olarak hacze çıkıldığında genç Avukat arkadaşımız Elif Ezgi Alp ile İcra personeli arkadaşımız Gürcan Uysal bir saldırıya uğramış. Şu anda şüpheli şahıs hala kaçak. Tornavida ile saldırdığı söyleniyor. Memur arkadaşımızda tornavidaya yönelik yaralamaların olduğu, genç arkadaşımızın da hem yumruk yediği hem saçından sürüklendiği hem de tornavida saldırısına maruz kalmak üzereyken memur arkadaşımızın araya girmesiyle bu işten kurtulduğu söyleniyor. Hukukun bu kadar zor bulunduğu koşullarda avukatların el üstünde tutulması gerekirken Avukatların böyle bir olayla karşılaşmaları kabul edilebilir bir şey değil. Balıkesir Barosu olarak ta diğer barodan katılacak meslektaşlarımızla bu süreci takip edeceğiz. Şüphelinin bir an önce yakalanarak adalete teslim olması için elimizden gelen desteği ve yardımı yapacağız” dedi.

“ÖLDÜRMEYE YÖNELİK BİR TEŞEBBÜS DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Ayvalık Baro Temsilcisi Kemal Tutkopar, “Dün akşamüstü avukat ve icra memuru arkadaşımız bir borçlunun evine hacze gidiyorlar. Haciz işlemi bittikten sonra ve ortada herhangi bir tartışma olmadığı halde borçlu şahıs önce avukat arkadaşımıza saldırıyor. Yumruk atıyor, saçlarını tutup yerde sürüklüyor. Meslektaşımız kadın avukat. Kadına yönelik şiddet var. İcra memuru arkadaşımız avukat arkadaşımızı korumak için araya giriyor. Şüpheli 4-5 defa tornavida sallıyor. Gürcan Bey kendisinin koruyor buna rağmen iki tane yara kalp bölgesine denk geliyor. Kemiğe denk geldiği için Allah korudu ama burada çok kötü şeyler olabilirdi. Öldürmeye yönelik bir teşebbüs diye düşünüyorum yargılama neticesinde belli olacak. Meslektaşımıza ve memur arkadaşımıza geçmiş osun diyoruz, olayı kınıyoruz ve takipçisi olacağız. Soruşturmaya da müdahil olacağız. Şüphelinin cezalandırılması ve adaletin sağlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

“MESLEKTAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Avukat Nilay Toprak, “Meslektaşımız çok kötü bir saldırıya uğradı, onun yanında olduğumuz belirtmek adına buradayız. Takipçisi olacağız. Şüphelinin cezalandırılmasını istiyoruz”, Avukat Gökhan Özer, “Sadece görevini yapmaya çalışan başka bir gayesi olmayan meslektaşımız ve İcra personelimizin yanındayız. Hukuk ve ahlak kaideleri ile bağdaşmayan ağır bir saldırı gerçekleşmiştir. Bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap veresini istiyoruz. Bunun için de bir arada peşinde olacağız” dedi. Olayda görgü tanığı da olan Avukat Deniz İpek, “Arkadaşlarımızın başına gelen çok ciddi bir olaydır. Meslektaşımız yerlerde sürüklenmiş, tekmeler yemiştir. İcra memurumuz tornavida darbelerine maruz kalmıştır. Bu durumun bir an önce adil bir şekilde sonuçlanması için bizler de takipçisi olacağız” dedi.