“İÇ CEPHEYİ ZAYIFLATMAYALIM”

Nilgün KAYA

Vatan Partisi Merkez Karar Kurul Üyeleri Kamil Dede ve Gürbüz Çuhadar ile bir araya gelen Vatan Partisi Ayvalık İlçe Teşkilatı, Katar krizinden CHP’li Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. ABD’nin BOP planına devam ettiği ve sadece Suriye’yi değil Türkiye’yi de hedef alacağı vurgulanan toplantıda, ‘İç cepheyi zayıflatmayalım’ mesajı verildi.

Toplantı açılışında bilgilendirme yapan Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak,  Vatan Partisinin altı ok üzerinden nasıl bir savunmada olduğu ve nasıl bir cephede, neden yer aldıkları sorularına yanıt verdi.  Arbak, “Biz aslında görünürde PKK, HDP, IŞİD, FETÖ ile mücadele ederken aslında arkasındaki Atlantik cephesi yani ABD, Avrupa Birliği ve NATO ile mücadele ediyoruz. Yüzümüzü Avrasya ülkelerimize dönüyoruz. Ortak çıkarlarımız var. Dış cephede Atlantik cephesine karşı savaşırken iç cepheyi zayıflatmaya çalışıyorlar.  Bu tür tutuklamalar gibi. Çünkü savaştığımız güç emperyalizmdir ve buna karşı birlik olmak zorundayız” dedi.

“KOMŞULARIMIZIN PARÇALANMASINA KARŞI ÇIKMALI, İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Kuzey Irak’ta Türkiye için kritik açıdan oluşumun engellenmesinin Türkiye için önemli olduğunu beliren Merkez Karar Kurul üyesi Kamil Dede,  “Amerika Türkiye’yi feda etti. Bir sürü kazıklarını yiyorduk eskiden ama bugün çok açık cepheden Türkiye ABD karşı karşıya gelmiştir. Türkiye, bir savaş konumundadır. BOP eş başkanı olarak siyasi hayatına başlayan, Paraşütle Türkiye’nin başına getirilen hatta CHP’nin katkısıyla Başbakan olan Tayyip Erdoğan artık onların istediği ve projelerini uygulayan adam olmaktan çıkmıştır. Şüphesiz çok ciddi yanlışlar yapıyor ama ABD politikalarını uygulamadığı gibi çomak sokan, bu politikalarla mücadele eden konumda duruyor. Amerika’nın ülkemizi bölme ve bölgemizi yeniden dizayn etme müdahalesine Türkiye direniyor. Şüphesiz bir milli iktidarın olması bugün çok daha önemli olacaktır. Bugün en önemli sorun ülke içinde birliği sağlam tutmamızdır. İç cephede birlik son derece önemlidir. Karşılaştığımız sorunların üstesinden gelmek için iç cephemizi sağlam tutmalıyız. Türkiye halkının ve siyasi kuvvetlerin birliği son derece önemlidir. Bütün gücümüzü, milletin ve devletin bütün imkânlarının bugün Kuzey Irak’ta ilan edilmek istenen 2. İsrail devletine karşı birleştirmeliyiz. Komşularımızın parçalanmasına karşı çıkmalı ve ilişkilerimizi derinleştirmeli, Avrasya ülkeleri ile işbirliğimiz güçlendirmemiz gerekli” dedi. Cumhurbaşkanının ayrıştırıcı politikalar uygulamaktan vazgeçmediğini belirten Dede, “Bu tutumu destekleyen davranışlara karşı çıkmalıyız. Gazeteci bir milletvekili tutuklandı. Yasanın açık olmasına rağmen tutukladılar. Dokunulmazlığı kaldırılsa bile tutuklayamazsınız. Tutuklamanın koşulları var. Bu acaba hükümetin mi, Cumhurbaşkanının mı, hâkimin mi tasarrufudur. Kimin tasarrufu olursa olsun Türkiye’nin en fazla birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde halkı birbirine düşürecek bir uygulamadır bu. Bu tutuklama hukuksuz, kanunsuzdur, karşı çıkıyor ve bu kararı mahkûm ediyoruz ancak bu karardan hareketle bugün CHP’nin yapmaya çalıştığı adalet yürüyüşünün çok sağlıklı sonuçlar doğuracağını düşünmüyoruz. Bugüne kadar hem hukuk hem siyaset alanında çok daha vahim uygulamalar karşısında susan CHP, bugün Türkiye’yi ayağa kaldırıyor. Bunu masumane bulmuyorum. Bu iktidar gayri meşru dediğinizde bunun karşısındaki her şeyi meşru görürsünüz ve Türkiye topun ağzındadır dolayısıyla ülkemizde meşruiyet tartışmasına girmek Türkiye’yi dış kuvvetlerin müdahalesine açık hale getirirsiniz” dedi.

“ABD BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNDEN  VAZGEÇMİŞ DEĞİL”

Vatan Partisi Merkez Karar Kurul üyesi Gürbüz Çuhadar, “ Vatan Partililer olarak biz Türkiye’de bu milletin karşılaştığı bütün belaların sorumlusunun kim olduğunu biliyoruz. O belaları Türkiye’de uygulayanları da. Tayyip Erdoğan bugüne kadar yaptıklarıyla toplumda öyle bir nefret uyandırmış ki toplumun yüzde ellisi onun ak dediğine kara diyor. Söyledikleri ister gerçek olsun ister olmasın. Emperyalizm olgusunu göz ardı etmeden bilimsel bakış açısıyla değerlendirme ile olaylara yaşadığı pencereden bakanlar farklıdır. Vatan Partisinin BOP ve ülkedeki durum hakkında kimin hangi rolleri üstleneceği konusunda 96 yılında söylediklerini yaşayanlar dönüp siz AKP’lisiniz diyor. Vatan Partili ile siyasi tartışma yapamazlar. Vatan Partili gibi analiz edemezler. Tayyip Erdoğan BOP görevlisi. Türkiye gerçekleri, dinamikleri ve Vatan Partisini hesaba katmamışlardı. BOP projesinin görevlisi görevini yerine getiremedi. ABD seni değiştireceğim dedi. Tayyip Erdoğan da buna karşı çıktı.  ABD BOP’den vazgeçmiş değil. Burada o kadar BOP görevlisi var ki” dedi. Açıklamaların ardından partililer Merkez Karar Kurulu üyelerine sorularını yöneltti.