ABARTIK HEYKELLER EZBER BOZUYOR

Nilgün KAYA

Halk arasında ‘Kargı’ ve ‘Kamış’ ta denilen sazı birbirinden ilginç minik heykellere dönüştüren Abdullah Şengörenoğlu’nun,  ‘Abartık’ adını verdiği figürlerinin yer aldığı sergisi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. Toplumsal sorunları irdeleyen, tarihsel öğeleri gündelik hayata taşıyan kargı heykellerin yar aldığı sergi 28 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

Tahta atına ters binmiş Nasrettin Hoca, iplerini eline alan Pinokyo, yel değirmeninin yanı sıra rüzgâr tribünlerini de hikâyesine katan Don kişot, insana tasma takan köpek, Abdullah Şengörenoğlu’nun sazlardan yaptığı minik heykeller çok şey anlatıyor, mesaj veriyor. Heykellerine ‘AbARTık’ adını veren Şengörenoğlu, yeni çalışmalarını Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu. Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açılan sergide, üç boyutlu karikatür niteliği taşıyan heykeller büyük beğeni topladı.

KARGIDAN HEYKELLERLE ZEYTİN MESAJI

Şengörenoğlu’nun, Ayvalık’ta gündelik yaşamı tuvallere taşıyan Ressam Arif Buz’un heykeli ile kamuoyunda zeytin tasarısı olarak bilinen yasa ile zeytinlik alanların yapılaşmaya ve sanayi tesislerine açılması girişimini eleştiren heykeli de dikkat çekti.