RİTM ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 12 Haziran’da başlayıp üç gün sürecek Ritm Atölyesinde,  hem dünya ritimlerini öğrenme hem de hayatın her anında içinde olunan ritm ile terapi niteliğinde keyifli bir deneyim yaşamak mümkün.

Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Müzisyen Serdar Ataşer’in stüdyosunda gerçekleştirilecek Ritm Atölyesinde eğitim çalışması Ertuğrul Küçükbayraktar ve Aslı Büyükköksal tarafından verilecek. 12 Haziran günü başlayacak atölye çalışmaları 3 gün süreyle, 11:00 – 15:00 saatleri arasında yapılacak. Ücreti 120 lira olan atölyeye katılmak için daha önce ritim ya da müzikle uğraşmış olmak gerekmiyor. Katılımcı sayısı on iki kişiyle sınırlı olduğu için rezervasyonların 0532 492 7528- 0532 214 9767 numaralara yapılabilir. Bendir, darbuka ve marakas, guiro, kastanet gibi ritim enstrümanlarını kullanarak temel vuruşları öğrenileceği, dünya ritmlerinin beraber çalınacağı atölye programı ise şöyle;

12 Haziran
Grup farkındalığı oyunları
Ritim ve zamanı algılama
Bendirde çalım teknikleri
Ritim çemberi

13 Haziran
Beden perküsyonu
Kendi ritimlerimizi bulma
Dünyadan ritimler
Poliritim (çoklu ritim) denemeleri

14 Haziran
Teknik çalışmaları pekiştirme & özümseme
Ritim çemberi
Canlı müziğe eşlik (Santur & tanbur & keman eşliğinde çalma)

ERTUĞRUL KÜÇÜKBAYRAKTAR

1982’de Almanya’da doğdu. Müziğe çocukluk yıllarında piano ve darbuka ile tanışarak başladı.Türkiye’ye döndükten sonra ortaokul ve lise orkestrasıyla müzik çalışmaları ve konserler yaptı. 2007-2009 yılları arasında Mısırlı Ahmet Ritimhanesi’nde çalışmalara katıldı. Dhollo (bas darbuka) üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dhollo ile çeşitli gruplarla icralarda bulundu. Dünya müziği, Türk müziği makam ve usülleri üzerine çalışmalar yaptı. Çocuklarla ritim atölyeleri düzenledi. Şu an İstanbul’da perküsyon aletleri yapımına ve çeşitli gruplarla müzik performanslarına devam etmektedir.

ASLI BÜYÜKKÖKSAL

Müzik yolculuğuna 11 yaşında, Gülden Turalı’dan keman dersleri alarak başladı. Sekiz sene okul orkestrasında çaldı. Üniversite döneminde bendirle tanıştı ve çeşitli gruplarla çalmaya başladı. Mezun olduktan sonra bir sene Berlin’de yaşadı ve Manouchehr Fouladvand’la -İran perküsyon enstrümanı- zarb öğrendi. 2008-2011 yıllarında Avrupa ve Kuzey Afrika’yı kapsayan uzun bir bisiklet yolculuğuna çıktı. Bu yolculukta çeşitli dünya müzikleriyle tanışma ve onları öğrenme şansı buldu. Türkiye’ye dönünce keman ve perküsyonda İstanbul makam müziği ve usûllerine üzerine çalışmaya başladı. İstanbul’da özellikle çocuklarla atölye çalışmaları yaptı. Şu an İTÜ Miam’da Etnomüzikoloji üzerine yüksek lisans yapıyor. Çeşitli gruplarda keman ve perküsyonla aktif müzik hayatına devam ediyor.