AYVALIK VE SAVAŞIN ÇOCUKLARI

Nilgün KAYA

1998-2003 yılları arasında Ayvalık’ta Halk Kütüphanesi Müdürü olarak görev yapan Gürsel Koyuncu, ilçedeki 2. Kişisel sergisinde Ayvalık’ı tarihi yapılarından martılarına tüm güzellikleriyle anlattığı resimlerine yer verdi.

Çanakkale doğumlu olan, 1978 yılından itibaren memur ve şef olarak çalıştığı Çanakkale Arkeoloji Müzesinin ardından Ayvalık’ta Kütüphane Müdürlüğü yapan Gürsel Koyuncu, 98 yılından bu yana yaşadığı kenti tuvallere aktardı. Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kadrolarında yer alan, KASAİD kurucu üyelerinden olan Koyuncu, Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği ile GÜMÇED Ayvalık temsilcisi olarak çalışmalarında devam ederken kurslara katılarak öğrendiği resim sanatını da sürdürüyor.

AYVALIK’TAKİ 2. KİŞİSEL SERGİSİ

Çok sayıda karma sergiye katılan ve daha önce 9 kişisel sergisi olan Gürsel Koyuncu’nun ilçedeki 2. Kişisel sergisi 22 Mayıs günü ÇYDD Eğitim Evi’nde açıldı. ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı açılışta Gürsel Koyuncu,  son dönem resimlerini Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu. Umuda yolculuğu yarım kalan, Ege denizinde hayatlarını kaybeden göçmenler anısına yazdığı şiirinin yanı sıra bir üçleme ile çocuk dramlarını da resimle aktaran Gürsel Koyuncu, “Emekli olduktan sonra STK’larda çalışırken resim de yapmaya başladım. 1991 yılında resme başladım. Guaş boya ile çalışıyorum. Arkeolojik eserlerin resimleri ile manzara resimleri yapmayı seviyorum. Ayvalık’ın manzaraları yaptım. Denize hasta olduğum için beni çok cezbeden deniz ve gün batımlarını yaptım. Son dönem portrede çalışıyorum” dedi.