AYKÜSAD KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 9. Kültür Sanat Günleri başladı. 22-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kültür sanat günlerinde Fotoğraftan resme, seramikten keman dinletisine çeşitli etkinlikler yapılacak.

Ayvalık’ta kültür ve sanatın ekseni olma hedefi ile Yaşar Akçay yönetiminde çalışmalara devam eden Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) geleneksel hale getirdiği Kültür Sanat Günlerinin 9.su kapsamında 6 farklı etkinlik düzenliyor.

“PROGRAMLARIMIZ DOLU DOLU”

22 Mayıs günü saat 17.00’de Orhan Peker Sanat Galerisinde açılan AYKÜSAD Resim Atölyesi Sergisi, Kültür Sanat Günlerinin ilk etkinliği oldu. AYKÜSAD Resim Atölyesinde eğitim alan Madya Erel, İdil Deniz, Hilal Kaya, Figen Bilge, Erkan Günönü, Çiğdem Varol, Mehmet Hartevioğlu, Meral Akalın, Nurhayat Oskay, Orhan Otan, Rabia Metin, Sabiha Çamlıdere Selma Uşar, Servet Taş, Adnan Küçükoğlu, Ayla Aybaş, Ayşe Özkan, Birsen Mahmutoğlu ve Çiğdem Çermikli’nin resimleri sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu. Ayvalık Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı sergi beğeni topladı. Resimleri sergilenen atölye kursiyerlerine katılım belgeleri verildi.

AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, “Programlarımız dolu dolu ve bütün sanat Severlerimizin ilgisi dâhilinde bu programlar.  AYKÜSAD Ayvalık’taki sanatın mutlaka bir ucundan tutuyor ve büyük bir yer kaplıyor. Biz çok aktivite yapıyoruz ve Ayvalık bizden çok memnun, mutlu. Bizler bunu kendimize göre yapmıyoruz. Büyüklerimizden feyz alıyoruz” dedi. Sergi 30 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.

AYKÜSAD Kültür Sanat Günleri kapsamında 23 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Muhip Özyiğit Sanat Galerisi’nde ZEYFOD Fotoğraf Sergisi ve sunumu, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’de Orhan Peker Sanat Galerisi’nde Rana Sirkecioğlu Resim Workshop’u, 25 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de Sanat Fabrikası’nda Tamer Hartevioğlu Fotoğraf sunumu ve söyleşisi, 26 Mayıs Cuma günü saat 13.30’da Şeytan’ın Kahvesi’nde Huri Aykut ‘Seramik workshop’u, (etkinlik 27 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de ÇYDD Eğitim Evi’nde tekrarlanacak) 27 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de ÇYDD Eğitim Evi’nde AYKÜSAD Fotoğraf Sergisi ve Sanat Fabrikası’nda saat 20.30’da Nevzat Kalender ‘Solo keman dinletisi’ düzenlenecek.