AYVALIK’IN RENGİ MÜJDAT, SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Nilgün KAYA

Basketboldan el işlerine farklı uğraşları ile dikkat çeken, güler yüzü ve sevimliliği ile Ayvalıklıların sevdiği isimlerden olan Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi, zihinsel engelli Müjdat Kurt geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 41 yaşında hayata veda eden Müjdat Kurt’un tabutu başında ise engelli arkadaşları nöbet tuttu.

El becerileri ve şaşırtıcı çalışma temposuyla, zihinsel engellilerin sembolü olan, kurslara katılarak takı, ahşap boyama dersleri alan,  yaptığı birbirinden güzel takıları beğeni toplayan Müjdat Kurt, 25 Nisan günü sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sabah 07.00’de aniden fenalaşan ve hastaneyi arayıp ambulansa binerek hastaneye giden Müjdat’a 45 dakika müdahale edildiğini belirten BOED Başkanı Güler Özlemiş, Boed ailesi ve şahsı adına büyük üzüntü duyduklarını, çok anı biriktirdikleri Müjdat’ın yerini doldurulamaz olduğunu  söyledi. Müjdat Kurt’un cenazesi gün içinde, eğitim gördüğü BOED sınıfına getirildi. Arkadaşları Müjdat’ın oturduğu yere çiçekler bıraktı.

YAPTIKLARI İLE HAYATINDAKİ ENGELLERİ KALDIRDI, ÖRNEK OLDU
Ayvalıkgücü basketbol takımında da oynayan Müjdat Kurt, çok yönlü kişiliğinin yanı sıra güler yüzü ile de ilçede çok seviliyordu. Yaptıkları ile hayatındaki engelleri kaldırarak çok sayıda kişiye örnek olan Müjdat’ın  tabutu başında BOED üyesi engelli arkadaşları göz yaşları içinde nöbet tutarken, Çınarlı Caminde düzenlenen cenaze törenine Müjdat Kurt’un kardeşleri Mustafa Kaya, Ali, Sedat ve Hasan Kurt’un yanı sıra  Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sercan Ünlü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu eski genel başkan yardımcısı Ömer Uğur, Emek Partisi İl Yönetim kurulu üyesi Cemil Tosunoğlu, ASD üyeleri, AYTUGEB genel sekreteri Ümit Özgültekin, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten ile BOED Başkanı Güler Özlemiş, yönetim kurulu, BOED eski başkanları ve BOED üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan Müjdat Kurt, ilçe mezarlığına defnedildi.