AYVALIK’TA HALK OYLAMASI SONUCUNA HAVAİ FİŞEKLE KUTLAMA

Nilgün KAYA

Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi için yapılan halk oylamasının sonucu, Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda havai fişeklerle kutlandı.

Parti İlçe Başkanlığından yapılan çağrı üzerine saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başlayan partililer ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla ülke genelinde alınan sonucu kutladılar.

Havai fişeklerin patlatıldığı kutlamada konuşan parti ilçe başkanı Hakan Kayaalp, “Ayvalık, iyi miyiz, mutlu muyuz?. Biz 80 milyon Türkiye’yiz, bu vatanda hep beraberiz dedik. İstedik ülkemiz kalkınsın, bu millet daha iyi nefes alsın diye biz evet oyu kullandık. Öncelikle evet oyu da kullanan, hayır oyu da kullanan tüm hemşerilerimizi kucaklıyoruz. Bizim için yarış bitti. Bundan sonraki yarışımız dünya ile. Biz biriz, beraberiz. Hep beraber Türkiye Cumhuriyetiyiz. Bunu unutmamamız lazım. Et tırnaktan ayrılmaz.  Bizler bu 80 milyonla beraber, hep beraber kol kola girmemiz lazım. Bize Avrupa şunu gösterdi, düşmanlarımız şunu gösterdi. Biz hep beraber bir olmak zorundayız. Bir olmazsa görüyorsunuz, kapıda tamtamlar çalıyor. Bizim düşmemizi, yıkılmamızı, boyun eğmemizi bekliyorlar. Pazarlık masasına oturmamızı bekliyorlar. Ya iyide bu millet pazarlık masasına oturmaz. Biz milletçe yarışırız. Kol kırılır yen içinde kalır ama biz hep beraber bu Cumhuriyeti, bu vatanı bu bayrağı yüceltiriz. Bunu buradan sizlere ilan ediyoruz” dedi.