AYVALIK- SARIMSAKLI ARASI YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA 2. ETAP

Nilgün  KAYA

Ayvalık- Küçükköy ve Sarımsaklı arası yol yapım çalışmalarında ilk etabın bu hafta tamamlanacağı açıklandı. Çalışmaların 2. e tabının Sarımsaklı ile İzmir-Çanakkale arasındaki bağlantı yolunda sürdürüleceği öğrenildi.

Nisan ayı başında başlatılan Ayvalık’ın Çamlık Mahallesi ile Küçükköy Mahallesi ve Sarımsaklı’yı bağlayan ana yoldaki çalışmalar tamamlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Daire Başkanlığınca başlatılan yol yapım çalışmaları Cunda Köprüsünde de çalışan firma tarafından üstlenildi.

Uyarı levhalarının eksik olması ve alternatif olarak önerilen Çamlık Mahallesi içindeki yolların işaretle gösterilmemesi nedeniyle şikâyetlere neden olan yol yapım çalışmasında çok sayıda levha kullandıklarını ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, “Uyarı levhaları vardı, konuldu ama bir kısım levhalar kayboldu, yaklaşık 50 levha konuldu ama levhalar kayboluyor” dedi. Kayaalp, yıllardır onarım görmeyen yolun evladiyelik bir sistemle yenilendiğini vurguladı. Çalışmalara geçtiğimiz hafta malzeme eksikliği ve referandum nedeniyle 4 günlük ara verildiği öğrenildi.

MALİYET YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRA

60 kişilik personelin görev aldığı çalışmaların ilk etabı, Küçükköy- Ayvalık Çamlık Mahallesi arasındaki 1200 metre ile Küçükköy-Sarımsaklı merkez arasındaki 1300 metrelik yolu kapsıyor. İkinci etap ise Sarımsaklı ile İzmir-Çanakkale karayolu arasındaki 3 km’nin yeniden yapılmasını kapsıyor. Önümüzdeki hafta içinde başlanacağı açıklanan İkinci etap çalışmanın 2 ay süreceği, yol yapım çalışmalarının toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyon lirayı bulacağı belirtildi.