AYKÜSAD YENİ YÖNETİMİ İŞ BAŞINDA

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği’nin (AYKÜSAD) yeni yönetimi belirlendi. Dernek başkanlığına ikinci dönem devam eden Yaşar Akçay, ilçenin kültür ve sanat eksenine yön verecek çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Türkan Saylan Eğitim Kültür Sanat Merkezi’nde, 22 Ocak Pazar günü 8. Olağan Genel Kurulunu yapan Ayvalık Kültür Sanat Derneği yeni yönetimini belirledi. Yapılan seçim sonucunda derneğin başkanı Yaşar Akçay olurken, Ayşin Özen başkan yardımcılığı, Mehmet Hartevioğlu saymanlık, Rabia Metin Sekreterlik görevine getirildi. Ezgi Eker, Hüseyin Yanık, Nesrin Seçer yönetim kurulu asil üyeleri, Kutlu Çermikli, Levent Akman, Ceyda Sayıner, Eda Şen, Gülçin Yasal, Selma Uşar, Sabiha Çamlıdere yedek üyeler olarak belirlendi. Denetim Kurulu Başkanlığına Adnan Küçükoğlu, Denetim kurulu asil üyeliklerine Turgut Alp Can, Birsen Mahmutoğlu, Denetim Kurulu yedek üyeliklerine Suat Şerifeken, Renin Dilek Tan, Şennur Akbaş Yanık getirildi.

Yeni yönetim göreve gelir gelmez yaptığı toplantıda,‘Dernek olarak sanatın her alanında aktif olma’ hedefini gerçekleştirecek yeni çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar günü için resim sergisi ve konser planlayan AYKÜSAD, o gün İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerini konuk etmeye hazırlanıyor. Kurs çalışmalarına yeni dönemde tiyatroyu da katacak olan dernek yönetimi, kursların yanı sıra konser ve gezilere ağırlık vermeyi ve  çocuklara yönelik çalışmaları da arttırmayı planlıyor.